Intel Raptor Lake-S-processorer förväntas lanseras i mitten av oktober

Intel Raptor Lake © Intel

Mindre än tre månader innan marknadsföringen av den första vågen av dessa processorer Intels så kallade 13e generation?

Vi måste erkänna det, de senaste dagarna har vi pratat mycket om de nya Raptor Lake-processorerna från Intel på Clubic. En rytm som vi föreställer oss kommer att hålla lite längre, men informationen borde vara mer och mer solid.

En lansering den 17 oktober?

Faktum är att det senaste ryktet inte rör vare sig namnet på en ny och obskyr gravyrteknik eller en ytterligare “dikt” av framförande på ett sådant och ett sådant mätverktyg.

Bildspel Intel Z790 Raptor Lake © Videocardz

Förmedlas av våra kollegor från WCCFTech och mest känd för sina tester av hårdvara som ännu inte har marknadsförts, den läckande ECSM-Official specificerar att Raptor Lake-processorerna kommer att marknadsföras den 17 oktober 2022.

Som ofta skulle Intel ha planerat en lansering i två steg. Först en officiell presentation av chipsen den 27-28 september vid Intel Innovation-evenemanget. Sedan, tre veckor senare, den officiella releasen av processorer och moderkort.

Geekbench 5 Ranking - Raptor Lake © Videocardz

En utgång som dock endast kommer att beröra “K”-seriens processorer i Raptor Lake-S-serien, med andra ord Core i9-13900K, Core i7-13700K och Core i5-13600K som kommer att associeras med högnivåmoderkort baserade på chipset Z690.

Om vi ​​inte kan bekräfta någonting säger vårt lillfinger – det är inte heller ofta fel – att denna uppskattning mycket väl kan vara den rätta.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button