Intel planerar redan sina Extreme NUC:er utrustade med 13:e generationens processorer

Intel NUC 12 Extreme Dragon Canyon © Intel

Intels mini-datorer fortsätter att utvecklas och nästa generation av processorer av amerikanen kommer givetvis att hitta ett utlopp där.

Inte överraskande har Intel idén om att modernisera NUC, dess små maskiner som fungerar så bra med företag och privatpersoner. Lite mer överraskande kommer Extreme Series-versionen av dessa NUC:er att ha rätt till Raptor Lake-behandlingen.

Extreme Series NUC:erna ökar

Lite mer överraskande “, det måste sägas snabbt såklart eftersom Intel tidigare regelbundet har uppgraderat NUC Extreme Series. Sålunda lanserade amerikanen 2020 Ghost Canyon Extreme som integrerade en Core i9-processor på 9e generation.

Intel NUC 12 Extreme Dragon Canyon © Intel

Året därpå bjöds vi på Beast Canyon Extreme, som var baserad på en 11:ae generation och för några veckor sedan var det Dragon Canyon Extreme som vi kunde upptäcka – och testa – med sin Alder Lake-processor, 12e generation av Intel-processorer.

Till skillnad från tidigare versioner av Extreme-serien kännetecknades Dragon Canyon särskilt av närvaron av en CPU som liknar stationära lösningar: vi drog då nytta av en Core i9-12900 med sina 8 högpresterande kärnor och sina 8 effektiva kärnor.

24 hjärtan och 32 trådar ?

Idag kan en Intel-färdplan hittas på nätet och med den får vi veta att amerikanen har idén att distribuera en Extreme Series NUC baserad på Raptor Lake-processorn… även om denna nya serie av processorer inte har ännu släppt.

Intel NUC färdplan © Videocardz

Det är också intressant att notera att enligt denna färdplan bör Raptor Canyon Extreme marknadsföras före slutet av 2022, det vill säga verkligen i kölvattnet av lanseringen av Raptor Lake-serien. , och därför mycket snabbare än på föregående generation.

Färdkartan sträcker sig inte till mini-PC:ns specifikationer, men noterar en intressant precision: den nämner Core i9K, i7K och i5K, det vill säga de mest effektiva versionerna av Raptor Lake, utan att blockera multiplikatorkoefficienten.

Faktum är att det är fullt möjligt att Intel kommer att integrera även den mest kraftfulla versionen av sin Raptor Lake, i synnerhet denna 24 kärnor / 32 trådar som har nämnts flera gånger. Integreringen av ett sådant monster i en maskin med en bekräftad volym på endast 13,9 liter skulle bli en stor framgång för Intel.

Om samma ämne:
Serpent Canyon: Intel NUC baserad på Arc 770M GPU lyser

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button