Intel och “Al for Youth”: artificiell intelligens kommer att bli ett skolämne

Hur många gånger har det pratats om hur skolutbildningsprocessen ska integreras med dagens verkliga arbete och sociala behov. Ur ett framtidsperspektiv verkar det som att det finns olika ämnen som bör införas bland de som för närvarande gäller i italienska skolplaner. Bland dessa ärartificiell intelligens det tack vare Intelett välkänt processorföretag, kommer att bli skolämne.

Experimentprojektet heter “Al för ungdom”Och strävar efter att bredda de färdigheter som idag blir nödvändiga för att elever ska komma in i värld av arbete på ett medvetet och konkurrenskraftigt sätt. Intel Intel riktar detta initiativ till alla elever upp till och med mellan 13 och 19 år.

Mer expertis behövs i skolor för framtiden, och det vet Intel mycket väl

Intel vet detta mycket väl, i skolor behövs det alltid större kompetens eftersom världen löper och med den också teknologi. Idag blir artificiell intelligens en fråga av intresse inom många områden. Tänk bara på hur det inte bara förbättrar interaktionen mellan läkare och patient, utan också förbättrar systemen för behandling och förebyggande. Idag är Italien bland de första i världen att använda artificiell intelligens vid autonom körning med avundsvärda resultat.

Det är därför Intel vill försöka definiera den framtid som unga elever kommer att möta tydligare, genom att ge färdigheter och teknik redan från skolan.

Hur kommer detta projekt att fungera i italienska skolor

Alla undrar hur det här projektet kommer att fungera i italienska skolor och vilka färdigheter de kommer att utveckla hos eleverna. Det är Intel själv som svarar tydligt och heltäckande.

“”.

Kort sagt, det kommer att bli ett riktigt spännande projekt, men framför allt användbart och oumbärligt för att utbilda nya generationer kapabla och i takt med tiden. Det kommer att finnas två pilotinstitut för detta speciella Intel-initiativ: i Rimini och i Francavilla Fontana.

Relaterade Artiklar

Back to top button