Intel lyckas förbättra upp till 40 % prestanda hos sina processorer

Ett av de vanligaste sätten att Att öka processorprestanda är tekniken för överklocka. Vilket gör att vi kan öka frekvensen på processorn (hastigheten) i utbyte mot en ökning av spänning och arbetstemperatur. Element som om vi inte kontrollerar ordentligt innebär förlust av stabilitet och förkortning av livslängden på processorn, oavsett om det är från Intel, AMD eller andra.

Tja, 2018 förvärvade Intel företaget Granulate, ett företag dedikerat till mjukvaruoptimering. Året därpå samarbetade båda företagen redan och har arbetat med att utveckla lösningar för detta.

Men under VisiON-konferensen jätten Intel visade konkreta framsteg i arbetet tillsammans med Granulate, och visade ett optimeringsverktyg. Ett sådant verktyg är gProfiler som är avsedd för datacenter, och dess främsta uppdrag är att analysera och ta reda på var det finns prestandaproblem, och sedan utföra optimeringar.

  • intel granulate gprofiler foto 2

Enligt företagsdata, mjukvaruoptimering på Java- eller Ruby-arbetsbelastningar, har lett till upp till 30 % minskning av CPU-användningen utan att ändra någon kod. Detta gör det möjligt att minska arbetsbelastningen, minska energiförbrukningen och, naturligtvis, kostnaderna.

Till och med processorerna Intel Xeon Scalable tredje generationen, kan förbättra användningen av processorn med upp till 40 %tack vare optimeringsverktyget gProfiler.

Tills vidare denna teknik är endast tillägnad företagssegmentet och team med avancerad arbetsbelastning. Ändå borde det inte förvåna oss att den här lösningen en dag kan nå andra slutanvändare.

Vad tycker du om optimeringen som utförs av gProfiler?

Källa: Intel Vision

Relaterade Artiklar

Back to top button