Intel kommer att sänka priset på sina Alder Lake-processorer innan Raptor Lake släpps

Core i9-13900K © Intel

Ett logiskt sätt för Intel att göra sig av med aktierna i sina 12e generation av processorer innan efterträdarens ankomst.

Vi har vetat i flera månader nu att Intel har idén om att släppa en ny generation processorer under hösten. Det är fortfarande svårt att veta vilka referenser som kommer att lanseras och i vilka mängder, men amerikanen förbereder redan marken.

-5% efter -10% under andra kvartalet

Det är uppenbarligen ingen fråga om officiell bekräftelse från Intel, men flera källor påpekar att företaget förbereder ett nytt prisfall på Alder Lake-processorer. Det kan vara så att nedgången är plus eller minus 5%.

Under andra kvartalet 2022 har Intel redan sänkt sina priser (upp till -10%) och denna andra sänkning skulle ha bekräftats av några större konton. Det skulle inkludera både Core i5s och Core i7s, men vi har ännu inte de exakta detaljerna för operationen.

Observera att grejen inte är ny och att Intel för varje generation går mer eller mindre fram på samma sätt. Tanken är att grovt kontrollera marknaden, för att undvika mättnad bland säljare, men också att likvidera aktier för att ge plats åt Raptor Lake.

Källa: Guru3D

Relaterade Artiklar

Back to top button