Intel Iris Xe DG1: Asus publicerar specifikationerna för ett kompakt (och passivt) grafikkort

Asus DG1-4G © Asus

Och det verkar inte tillhöra någon av de framträdande serierna från Asus, ROG, Strix eller TUF Gaming.

Medan det talas mycket om Intels återgång till det dedikerade grafikkortssegmentet, släpper Asus den första informationen om en modell som är tydligt avsedd för instegsnivån. Nej, det här är inte den du kommer att använda för att spelaCyberpunk 2077.

Läs också:
Intel gör en inventering av Rocket Lake-S: inte mindre än 19 processorer kommer

Ett passivt kylt kort

Iris Xe DG1-serien av grafikkort som lanserades av Intel i januari förra året är avsedd att utrusta maskiner skrivbordet instegsnivå och detta känns från första anblicken på DG1-4G som presenterades alldeles nyligen av Asus.

Som Intel hade förklarat är detta kort allvarligt begränsat på sidan av dess exekveringsenheter och Asus bekräftar saken: det talas om 80 exekveringsenheter, men ingen information har cirkulerat om deras driftsfrekvenser.

Funktioner Asus DG1-4G © Asus

Kortet bäddar in maximalt 4 GB LPDDR4-4266 videominne som fungerar via en 128-bitars buss. Anslutningen görs i PCI Express 3.0 x4, men kortet kräver mekaniskt en x16-port. En DisplayPort, en HDMI-port och en DVI-D utgör anslutningen.

Intel hade nämnt en lösning för den 9:e och 10:e generationen av sina processorer med chipsets B460, H410, B365 och H310C. Asus listar dock bara sina Prime H410M-A/CSM- och Pro B460M-C/CSM-kort som kompatibla. Varför ingen annan?

Toms hårdvara belyser en annan överraskning, kortet kommer med en snabbstartsguide. Detta är mycket ovanligt för produkter avsedda främst för OEM-marknaden.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button