Intel Arc är sämre än NVIDIA för ray tracing, och det är Intel som säger det… Tja, nästan

Intel Arc A750 © Intel

Bättre eller sämre, det är dags för Intels grafikkort att bestämma sig för att komma ut för gott, innan det är för sent.

Intels ibland förvirrande kommunikation kring sitt utbud av Arc GPU:er har åtminstone fördelen av att ta itu med nästan alla ämnen, och detta, på ett ganska didaktiskt sätt, som det här avsnittet som ägnas åt strålspårning.

Strålspårning med exempel

Som vanligt dokumenterar Intel därför saker och ting väl. På hans officiella hemsida börjar alltså hans meddelande med en förklaring av vad strålspårning är och vad den består av.


Tekniken är logiskt motsatt rastrering, men Intel specificerar också att man kan anta en så kallad “hybrid” metod som blandar de två metoderna. Tillverkaren beskriver sedan hur dess grafiklösningar bäst hanterar strålspårning.

Där är det lite knepigare för Intel, som försöker förklara hur Arc GPU:er har högpresterande hårdvara för att hantera strålspårning. Varför ” lite känsligare »? Eftersom Intel då jämför dess prestanda med NVIDIAs.

Arc A770 är cirka 14 % bättre än RTX 3060

Intel bestämmer sig därför för att jämföra resultaten från strålspårning av en Arc A770 GPU med de som kan erhållas med en GeForce RTX 3060.

Intel Arc A770 vs RTX 3060 - Strålspårning © Neowin

Totalt presenteras föreställningar på 17 matcher, från Cyberpunk 2077 fram tills Metro ExodusGå förbi F1 2022 Var Ghostwire Tokyo. Föga överraskande (det är trots allt en kommunikation från Intel) är det Arc A770-lösningen som i genomsnitt är den mest effektiva.

Vissa kommer dock att njuta av att läsa mellan raderna. Även om Intel tenderade att jämföra GeForce RTX 3060 med sin mellanklasslösning, Arc A750, för strålspårning, måste Intel rita Arc 770 för att mäta sig mot NVIDIA-kortet.

Som alltid måste vi vänta på oberoende tester, om de någonsin kommer, innan vi kan dra slutsatser, men Intel verkar vara ett tydligt steg bakom NVIDIA för stöd för strålspårning, vilket inte heller har något överraskande för hans första försök i ämnet.

Källa: Intel

Relaterade Artiklar

Back to top button