Intel Arc är bättre än Apple M1 Max i videoavkodning

Gunnir Intel Arc A380 © Videocardz

Med varje nytt chip lovar Apple att prestanda aldrig blir lika, men det verkar som att Intel har hållit satsningen för videoavkodning!

I november 2020 tillkännagav Apple med stor fanfar sitt nya M1-chip och bytet av alla framtida enheter till interna processorer. Sedan dess har varumärket redan släppt fyra andra processorer: M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra och chippet som framför allt utrustar den senaste MacBook Air: M2.

Efter att ha vält bordet blir Apple ikapp

Det är tydligt att Apple slog hårt med sitt första inhouse-chip. Prestanda och batteritid var oöverträffad med tidigare iterationer som kördes på Intels ramverk. Denna växling tilltalade användarna, men den pressade också andra tillverkare att tänja på sina gränser.

Sedan denna omvälvning har Intel redan kommit ikapp bra. I denna jämförelse publicerad på Twitter av David Huang sägs varumärkets senaste grafikkort, Arc A380, vara bättre än M1 Max-chippet på videoavkodning. Det var dock den starka punkt som lyftes fram under Keynote-presentationen av den nya iterationen av M1. I Twitter-utbytet skämtar användaren genom att påminna om att Apple “ behåller en fördel, och inte minst säljer han maskiner! “.

jämförelse m1 max intel arc a380

Faktum är att frågan om kraften hos Intels grafikkort verkar inte vara diskutabel, men när vi mer allmänt jämför en PC utrustad med det med en MacBook M1 Max, förblir mjukvaruoptimering på Apples sida. . Med FinalCut Pro och ProRes i synnerhet behåller varumärket sitt bevarade, men kommer det att räcka om konkurrenterna överträffar det på andra områden?

Källor: WCCTech, David Huang

Relaterade Artiklar

Back to top button