Intel är på väg att lansera en ny serie chip designade för att bryta kryptovalutor

Intel investerar i blockchain-teknik med en nytt chip designat att extrahera kryptovalutor. Företaget fokuserar på hållbarhet och planerar att “

Intels första chip fokuserade på kryptovalutor, som han kallar “”, kommer att släppas senare i år. Två företag har redan förbeställt många stycken, inklusive företaget Bitcoin GRIID-infrastruktur Och Blockerafintechbolaget som ägs av Jack Dorsey tidigare känd som Fyrkant.

“”, förklarar Raja KoduriIntels senior vice president i tillkännagivandet, med hänvisning tillSHA-256 hashing algoritm som används för att generera Bitcoin och ett antal andra kryptovalutor.

Ett chip som framför allt syftar till energibesparing

Intel hävdar det vidare chip information kommer att finnas tillgänglig vid den internationella konferensen den halvledarkretsarsom börjar på 20 februari. Som PCMag påpekar kommer företaget att hålla en presentation (PDF) på ISCC den 23 februari, med titeln “”. ASIC, eller applikationsspecifika integrerade kretsar, är ett chip designat för en specifik aktivitet, till exempel brytning av kryptovaluta.

Miljöpåverkan från brytning av kryptovalutor har blivit ett stort problem, och Intels nya chip kan vara ett försök att ta itu med det. Energihungriga gruvor får ofta sitt energi från kol- och naturgasanläggningar som kan skada miljön och även kan bidra till höga elkostnader och strömavbrott. DE amerikanska lagstiftare de tog även upp frågan till kongressendiskuterar hur man kan hantera den växande energiförbrukningen i samband med brytning av kryptovaluta och till och med ber Bitcoin-företag att avslöja hur mycket energi de förbrukar.

Relaterade Artiklar

Back to top button