Intel anställer man som utvecklade Apples ARM Silicon-processorer

Intels logotyp © Intel

Jeff Wilcox kommer att hjälpa tillverkaren att producera nya SoCs baserat på hans erfarenhet av nästan ett decennium i design av processorer M1.

Det är ett stort pris för Intel, som ser en av dess tidigare ingenjörer återvända till gruppen.

En hemkomst för Jeff Wilcox

Jeff Wilcox bekräftade på sin LinkedIn-sida att han återvände till Intel efter nästan ett decennium hos Apple: Efter åtta otroliga år har jag bestämt mig för att lämna Apple och utöva en annan möjlighet. Det har varit en otrolig resa, och jag kunde inte vara mer stolt över allt vi åstadkom under min tid där, som kulminerade i Apple Silicon-övergången med SOC och M1, M1 Pro och M1 Max system. Jag kommer att sakna alla mina Apple-kollegor och vänner väldigt mycket. »

Ingenjören kommer att tillträda tjänsten som teknisk chef för SoC engineering och design hos sin nya arbetsgivare. Han borde alltså dra nytta av sin långa vistelse hos Apple för att hjälpa Intel att accelerera på denna mer än strategiska marknad.

Intel strävar efter att stärka sig i utvecklingen av SoC och att lugna efter Apples övergivande

Faktum är att även om Intel presenterade dussintals nya processorer på CES 2022, har tillverkaren tappat sin aura i flera år. Apples relativt smidiga övergång från Intel-processorer till ARM-arkitekturen har fått hela branschen att överväga SoCs för framtida datordesigner.

Mer energieffektiva för mycket hög effekt, SoCs integrerar en processor och ett grafikchip, men kan också rymma ett modem för mobilkommunikation. Intel arbetar hårt för att erbjuda SoCs till sina olika partners, och denna rekrytering bör göra det möjligt för dem att påskynda utvecklingen.

På Apples sida borde ingenting röra sig trots denna avgång. Tillverkarens färdplan är troligen huggen i sten under flera år, och dess team är fast etablerade för att förbereda framtiden för Apple Silicon-chips.

Om samma ämne:
Intel strävar efter att etablera sig i Europa: Italien skulle vara värd för en monteringsplats

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button