Intel Alder Lake: De nya stationära processorerna kommer att ha lagerkylarna i LAMINAR-serien

De Alder Lake stationär CPU från Intel som lanseras i november, utöver nyheterna kring prestanda och förbrukning, kommer att utrustas med lager kylflänsar i samarbete med serien LAMINAR.

Bilderna av Intel LAMINAR-seriende nya avledningslösningarna som kommer att täcka hela utbudet av Alder Lake CPU från 65 Wpublicerades av Ayxerious (via Videocardz) på Twitter. Enligt läckta bilder förbereder Intel minst tre nya kylare för sina Alder Lake linje som kommer att vara kompatibel med LGA 1700 uttag och kommer att erbjuda en enorm uppgradering av enheterna i lådan.

Tydligen kommer kylflänsarna att komma i tre segment, den RS1 bas för Pentium chip Och Celeron, RM1 för Core i7 / Core i5 / Core i3-chip och denRH1 high-end för i Core i9-chip.

Kylaren har en fläkt i mitten och medföljer RGB LED. Monteringsmekanismen har också uppdaterats för den avancerade varianten som nu har en inskruvad design snarare än vridningen och låset. Dessa funktioner kommer också att implementeras på nybörjarband, RS1 Och RM1.

Vad förändras mellan de tre kategorierna

MedanRM1 har fler aluminiumfenor och en kraftigare invändig kylfläns med en liten LED-remsa som omger fläkten, medan baskylaren “” inte har några lysdioder och verkar ha en mindre cirkulär kylfläns utan de större aluminiumflänsarna. Flänsarna som ansluter till baskylflänsen är faktiskt gjorda av plast och endast genom design.

Det ser ut som att dessa kylare endast kommer att finnas tillgängliga med Non-K Alder Lake stationär CPUmedan SKU:erna för K-serien de kommer utan kylare, precis som senaste generationens chip. Intel kommer att rekommendera avancerade luft-/vätskekylare från tredje part till dem som köper deras olåsta chips Alder Lake för överklockning eller bara för standardbruk som de kommer att ha en kraft på 125 W.

Relaterade Artiklar

Back to top button