Intel 11:e generationens Core H-specifikationer läckte

Intel Tiger Lake-H © © Intel via WCCFTech

processorer tänkt för bärbar datorTiger Lake-H avslöjas mer fullständigt.

Om den 11:e generationen av Intel-processorer för stationära datorer – Rocket Lake-S – stannade kvar på en 14 nm FinFET-gravering, kommer Intel verkligen att byta till 10 nm SuperFin-processen med den mobila versionen.

Läs också:
I spåren av Spectre, en ny sårbarhet som påverkar… alla datorer i världen (eller nästan)

En serie med fem processorer

För några timmar sedan hamnade hela presentationen som Intel planerade kring dessa nya mobila processorer på nätet. Vi upptäcker att Tiger Lake-H för närvarande är begränsade till fem referenser från i5-11260H till i9-11980HK med, varje gång, stöd av en Intel UHD Xe 32 EU-grafiklösning.

Intel Tiger Lake-H © TechPowerUp

Detaljerat i bilden ovan innehåller de fem processorerna i fråga alla tekniken frånHyper Threading och säkerställa en ökning av kraften som inte kunde vara mer logisk: vi utgår alltså från 6 kärnor / 12 trådar och 12 MB L3-cache på i5-11260H för att nå 8 kärnor / 16 trådar och 24MB L3-cache på i9-11980HK.

Intel Tiger Lake-H © TechPowerUp

Observera att alla processorer i sortimentet har en TDP på ​​35 Watt, förutom i9-11980HK på 65 Watt. Den senare är också den enda som kan nå 5 GHz – på en eller två kärnor – viaIntel TurboBoost-teknik. På alla kärnor förblir frekvenserna mellan 4 och 4,5 GHz beroende på CPU.

Intel Tiger Lake-H © TechPowerUp

CPU:er som introducerar stöd, till exempel på så kallade modeller skrivbordet, DDR4 3200-minne och PCI Express 4.0. Det senare är dock begränsat till 20 rader: tillräckligt för ett grafikkort och en SSD. Observera att dessa bilder indikerar ett embargo den 11 maj, vilket är det tänkta datumet för lanseringen av sortimentet.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button