Installerar inte Windows Update uppdateringar? Hur man löser detta problem

Windows(Windows) det är vanligtvis inga problem att installera uppdateringen på egen hand. Men det finns tillfällen då användarinställningar eller andra underliggande problem kommer i vägen. Windows gör ditt jobb. I det här inlägget kommer vi att diskutera några av de saker du kan göra för att
Windows installerade uppdateringar igen.

Starta om din dator

En enkel omstart av systemet kan ibland lösa uppdateringsfel. Så innan du försöker något annat, starta om datorn och se om det löser problemet.

Om inte kan du prova andra lösningar nedan.

Kontrollera dina inställningar

Vissa inställningar Windows kan förhindra installationen av nödvändiga uppdateringar. Här är några saker du bör kontrollera.

Uppmätt anslutning

Windows har funktioner som hindrar dig från att ladda ner uppdateringar över en uppmätt anslutning. Du bör titta på dina Wi-Fi-inställningar och se om det är det som orsakar problemet.

Gå till ” Windows-inställningar(Windows-inställningar) » > « Nätverk och internet(Nätverk & Internet) » > « WiFi » . Tryck wifi-nätverk(Wi-Fi) som du för närvarande är ansluten till. Titta i avsnittet Uppmätt anslutning och se om det är aktiverat parametern Set As Metered Connection.(Ange som uppmätt anslutning)

Det finns många anledningar till att du vill lämna detta aktiverat, särskilt om du har ett begränsat internetabonnemang och inte vill ådra dig extra kostnader. Men att stänga av den säkerställer att du får Windows-uppdateringar så snart de är klara.

Windows uppdatering

Om du vill få uppdateringar oavsett om din anslutning är inställd på mätning eller inte, måste du ändra dina inställningar Windows uppdatering.(Windows uppdatering)

Gå till ” Windows-inställningar(Windows-inställningar) » > « Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet) » > « Windows uppdatering(Windows Update) » > « Extra tillval(Avancerade alternativ) ” .

I kapitel “Uppdateringsalternativ(Uppdateringsalternativ) » aktivera “Ladda ner uppdateringar automatiskt, även på mätdataanslutningar”(Ladda ned uppdateringar automatiskt, även över uppmätta dataanslutningar) . Observera att aktivering av denna inställning kan leda till avgifter beroende på din nätoperatör.

Felsökare för Windows Update

Windows 10 har skapat ett program som löser uppdateringsproblem. Detta kallas felsökaren Windows uppdatering(Windows Update) och den skannar din dator och letar efter fel som stör Windows uppdatering(Windows Update) för att fungera korrekt.

Ladda ner Windows Update-felsökaren och kör programmet efter att du har installerat det. När du är klar startar du om din dator. Gå sedan till “Windows-inställningar(Windows-inställningar) » > “Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet) » > “Windows uppdatering(Windows uppdatering) ” .

Klick “Sök efter uppdateringar”(Se efter uppdateringar) för att se om de är tillgängliga. Windows bör börja ladda ner och installera uppdateringar.

Lägg till diskutrymme

Windows kommer inte att kunna installera uppdateringar om din dator inte har tillräckligt med diskutrymme. Överväg att lägga till mer utrymme om din hårddisk inte längre har plats att uppgradera ditt system. Alternativt kan du också utföra diskrensning.

Hitta ett verktyg diskrensning(Diskrensning) och kör programmet. Välj(Välj) vilken disk du vill rengöra. Välj en disk och klicka på OK.

Diskrensning(Diskrensning) beräknar hur mycket diskutrymme som kan frigöras. Välj(Välj) vilka filer du vill ta bort och klicka på OK för att fortsätta.

Leta efter skadlig programvara

Det finns en liten chans att det du upplever orsakas av skadlig programvara. Kör ditt antivirusprogram för att kontrollera. Karantän skadlig programvara(karantän) om den hittas, för att förhindra mer skada.

Starta om Windows Update

Om Windows Update-tjänsten inte installerar uppdateringar korrekt, försök att starta om programmet manuellt.

Springa Sök(Sök) och skriv in kommandorad(Kommandotolken) . Högerklicka och välj ” Kör som administratör”(Kör som administratör) . Skriv följande kommando och tryck på Enter:

NETSTOPP(NET STOP WUAUSERV)

Kommandotolken kör kommandot. När det är klart kommer ett meddelande att visa det
Windows uppdatering(Windows Update) har stoppats. Ange följande kommando:

REN START(NET START WUAUSERV)

Detta kommando kommer att starta om Windows uppdatering(Windows uppdatering). Gå till ” Windows-inställningar(Windows-inställningar) » > « Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet) » > « Windows uppdatering(Windows Update)” och se om uppdateringarna kan installeras nu.

Om du har detta problem i Windows 7 läs vår artikel om att fixa Windows Update i Windows 7 (fixa Windows Update i Windows 7) .

Windows skulle normalt inte ha några problem med att installera en uppdatering på egen hand. Men det finns tillfällen då användarinställningar eller andra underliggande problem hindrar Windows från att göra sitt jobb. I det här inlägget kommer vi att diskutera några av de saker du kan göra för att få Windows att installera uppdateringar igen.

Starta om din PC

En enkel omstart av systemet kan ibland lösa uppdateringsfel. Så innan du försöker något annat, starta om din dator och om det kommer att ta hand om problemet.

Om inte kan du prova de andra lösningarna nedan.

Kontrollera dina inställningar

Vissa Windows-inställningar kan hindra den från att installera nödvändiga uppdateringar. Här är några av de saker du bör kontrollera.

Uppmätt anslutning

Windows har funktioner som hindrar det från att ladda ner uppdateringar över en uppmätt anslutning. Du bör gå över dina Wi-Fi-inställningar och se om det är detta som orsakar problemet.

Gå till Windows-inställningar > Nätverk & Internet > WiFi. Klicka på det Wi-Fi du är ansluten till. titta under Uppmätt anslutning och se om Ställ in som uppmätt anslutning påslagen.

Det finns många anledningar till varför du vill lämna detta på, särskilt om du har ett begränsat internetabonnemang och inte vill ta på dig extra kostnader. Men om du stänger av det kommer du att se till att du får Windows-uppdateringar så snart de är klara.

Windows uppdatering

Om du vill ta emot uppdateringar oavsett om din anslutning är inställd som en uppmätt eller inte, måste du över dina Windows Update-inställningar.

Gå till Windows-inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering > avancerade alternativ.

Under Uppdateringsalternativsätta på Ladda ned uppdateringar automatiskt, även över uppmätta dataanslutningar. Tänk på att om du aktiverar detta kan det leda till avgifter beroende på din nätverksleverantör.

Felsökare för Windows Update

Windows 10 har skapat ett program som hanterar uppdateringsproblem. Det heter Windows Update Troubleshooter och det går igenom din PC och letar efter buggar som hindrar Windows Update från att fungera som det ska.

Ladda ner Windows Update Troubleshooter och kör programmet efter att det har installerats. När du är klar, starta om datorn. Gå sedan till Windows-inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering.

Klick Sök efter uppdateringar för att se om det finns några. Windows bör börja ladda ner och installera uppdateringar.

Lägg till diskutrymme

Windows kommer inte att kunna installera uppdateringar om din dator inte har tillräckligt med diskutrymme. Överväg att lägga till mer utrymme om det inte finns mer plats på hårddisken för en systemuppdatering. Som ett alternativ kan du också utföra diskrensning.

Sök efter Diskrensning verktyget och kör programmet. Välj vilken enhet du vill städa upp. Välj en enhet och tryck på OK.

Diskrensning beräknar hur mycket diskutrymme som kan frigöras. Välj vilka filer du vill ta bort och tryck på OK för att fortsätta.

Leta efter skadlig programvara

Det finns en liten möjlighet att det du upplever orsakas av skadlig programvara. För att kontrollera, kör ditt antivirusprogram. Sätt skadlig programvara i karantän om den upptäcks för att förhindra mer skada.

Starta om Windows Update

Om Windows Update-tjänsten inte installerar uppdateringar som den ska, försök att starta om programmet manuellt.

Lansera Sök och typ Kommandotolken. högerklicka och välj Kör som administratör. Skriv följande kommando och tryck sedan på Enter:

NET STOP WUAUSERVER

Kommandotolken kör kommandot. När det är klart kommer det att visa ett meddelande som säger att Windows Update har stoppats. Ange följande kommando:

NET START WUAUSERVER

Detta kommando skulle starta om Windows Update. Gå till Windows-inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering och se om uppdateringarna kan installeras nu.

Om du har det här problemet på Windows 7, läs vårt inlägg om att fixa Windows Update i Windows 7.

Relaterade Artiklar

Back to top button