Installera Windows 8.1-appar som kan använda din webbkamera, mikrofon och andra enheter

En annan användbar ny funktion Windows 8.1 är att du kan specificera i detalj vilka applikationer som kan använda enheter som webbkamera, mikrofon och andra(mikrofon och andra). Den här guiden visar hur denna konfiguration görs. Som du kan se är det väldigt snabbt och smärtfritt. 🙂

NOTERA(NOTERA:) . Alternativen som beskrivs i den här guiden gäller endast applikationer från Windows Store(Windows Store). Dessa inställningar påverkar inte på något sätt skrivbordsapplikationer. (Skrivbord)Om du vill veta mer om skillnaden mellan appar och traditionella appar, läs den här artikeln: Vad är en Windows-app åtta(App) ? Hur(Hur den är annorlunda(Till skillnad från skrivbordsapplikation(Skrivbordsapplikation) ?

Hur man installerar vilka appar kan använda (Vilka appar kan användas)webb(webbkamera) – kamera, mikrofon(mikrofon) osv. d.

Först öppet “PC-inställningar(PC-inställningar) » . Om du inte vet hur man gör, läs den här guiden: Fem sätt tillgång till PC-inställningar(Åtkomst till PC-inställningar) .

PC-inställningar(PC-inställningar) gå till avsnittet “Sekretess(Integritet) ” . Du hittar flera underavdelningar. Om du vill ange vilka applikationer Windows 8.1 kan komma åt din webbkamera, klicka eller tryck på Webb (klicka eller tryck) kamera(webbkamera)” i den vänstra kolumnen.

Du kommer att se en global växling märkt “Tillåt appar att använda min webbkamera”(“Låt appar använda min webbkamera”) . Om du ställer in den på “Av(Av) .”, kommer inte alla applikationer att tillåtas använda din webbkamera. Om du ställer in den på ” (På) “, kan du konfigurera en efter en applikationer som kan använda din webbkamera.

Under den globala växlingen finns en lista över alla appar som kan använda din webbkamera om du tillåter dem.

Slå på eller Stäng av(Av) deras omkopplare beroende på vilka appar du vill använda med webbkameran .(På)

I kapitlet ” Mikrofon(Mikrofon) » hittar du liknande alternativ. Strömbrytare märkt “Tillåt appar att använda min mikrofon”(“Låt appar använda min mikrofon”) är också globalt. Om du ställer in den på “Av(Av) .”, kommer inte alla applikationer att tillåtas använda din mikrofon. Om du ställer in den på kommer du att kunna konfigurera en efter en appar som kan använda mikrofonen.

Windows 8.1, sekretess, inställningar, enheter, webbkamera, mikrofon

Kapitel ” Andra enheter(Andra enheter)” fungerar på samma princip.

Slutsats

Förbättringar gjorda för PC-parametrar(PC-inställningar) i Windows 8.1 ge användarna mer kontroll och förbättra deras upplevelse dator(datorerfarenhet). Möjligheten att snabbt visa och redigera vilka appar som kan använda vilka enheter hjälper dig att felsöka appar som inte verkar fungera som du förväntar dig.

En annan användbar ny funktion i Windows 8.1 är att du kan ställa in i detalj vilka appar som kan använda enheter som webbkameran, mikrofonen och andra. Denna handledning visar hur denna konfiguration utförs. Som du kommer att se är det väldigt snabbt och smärtfritt. 🙂

NOTERA: Inställningarna som beskrivs i detalj i denna handledning gäller endast appar från . Desktop-applikationer påverkas inte på något sätt av dessa inställningar. Om du vill lära dig mer om skillnaden mellan appar och traditionella applikationer, läs den här artikeln: Vad är en Windows 8-app? Hur skiljer det sig från ett skrivbordsprogram?.

Hur man ställer in vilka appar som får använda webbkameran, mikrofonen etc

Öppna först. Om du inte vet hur, läs den här guiden: Fem sätt att komma åt PC-inställningar.

I , gå till . Du hittar flera underavdelningar. Om du vill ställa in vilka Windows 8.1-appar som kan komma åt din webbkamera, klicka eller tryck på i den vänstra kolumnen.

Du kommer att se en global switch som säger . Om du ställer in den på kommer inte alla appar att tillåtas använda din webbkamera. Om du ställer in den på kan du konfigurera en efter en, apparna som kan använda din webbkamera.

Under global switch finns en lista med alla appar som kan använda din webbkamera, om du tillåter dem.

Windows 8.1, sekretess, inställningar, enheter, webbkamera, mikrofon

Vrid deras strömbrytare till eller beroende på vilka appar du vill använda din webbkamera.

I avsnittet hittar du liknande alternativ. Växeln som säger är också global. Om du ställer in den på kommer inte alla appar att tillåtas använda din mikrofon. Om du ställer in den på kan du konfigurera en efter en appar som kan använda mikrofonen.

Windows 8.1, sekretess, inställningar, enheter, webbkamera, mikrofon

Avsnittet fungerar enligt samma principer.

Slutsats

Förbättringarna i Windows 8.1 ger användarna mer kontroll och förbättrar deras datorupplevelse. Att ha ett sätt att snabbt granska och redigera vilka appar som kan använda vilka enheter, hjälper till att felsöka problem med appar som inte verkar göra som du förväntar dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button