Installera nätverksskrivaren från Windows XP med hjälp av installationsprogrammet för drivrutiner.

Många av er har berättat att ni har hemnätverk med datorer kör Windows XP(Windows XP) och du kan inte installera och använda nätverksskrivare(nätverksskrivare) från dessa datorer. Som hjälp kommer vi att visa dig hur du installerar en skrivare som är ansluten till en dator med Windows 7 från PC med Windows XP(Windows XP PC) med installation av drivrutiner(installation av drivrutiner) för skrivaren.

Först måste du ladda ner och installera Windows XP-drivrutin(Windows XP-drivrutin) från webbplatsen för företaget som tillverkade din skrivare. För min gamla Canon PIXMA iP2000 Jag använde den här drivrutinen.

Många drivrutiner är förpackade som arkiv. Extrahera dem någonstans till din hårddisk.

Gå sedan till platsen där du packade upp dem och hitta filen setup.exe(setup.exe) .

nätverksskrivare

När du kör det kommer du att bli tillfrågad om du håller med licensavtal,(licensavtal) och vänta sedan på att drivrutinen installerar sig själv.

nätverksskrivare

När du har installerat drivrutinen kommer du att uppmanas att ansluta och slå på skrivaren. Se till att det är gjort på nätverksdator(nätverksdator) som skrivaren är ansluten till. Eftersom skrivaren inte är direkt ansluten till din dator med Windows XP(Windows XP-dator), måste du manuellt välja porten den är ansluten till. Så klicka på valfri ruta som säger “Välj skrivarport”(‘Välj skrivarport’) och tryck på knappen som låter dig välja port manuellt.

nätverksskrivare

Då kommer du att se ett fönster med en lång lista med portar. Bläddra(Bläddra) listan till slutet, där du faktiskt kommer att se datorer och skrivare från nätverket. Välj den skrivare som är ansluten till nätverksdator(nätverksdator) du vill använda och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” .

nätverksskrivare

Bemästra installationer(installationsguiden) för drivrutinen bör slutföras. Vissa inställningar frågar om du vill justera vissa inställningar innan du stänger. När du är klar kommer du att se skrivaren du just installerade listad i ” Skrivare och fax.(Skrivare och fax)

nätverksskrivare

Dessutom kommer den nyinstallerade skrivaren att installeras som standard och du kan använda den.

NOTERA:(OBS:) för att installationen ska fungera måste du se till att parametrarna nätverksdelning och upptäckt(inställningar för nätverksdelning och upptäckt) mellan datorer med Windows 7 och Windows XP ingår. För mer information, kolla in den här delningsguiden datorer (Datorer)med Windows XP och Windows(Mellan Windows XP och Windows) 7 .

Slutsats

Detta exempel gjordes med en gammal skrivare Canon PIXMA iP2000 och hans sista drivrutinsversioner för Windows XP(Windows XP-drivrutin). Gränssnitt installation av drivrutiner(drivrutinsinställningar) kommer att vara olika beroende på tillverkare och modell(tillverkare och modell) . Principen är dock densamma. Program installation av drivrutiner(drivrutinsinställningar) kommer inte att kunna upptäcka skrivaren eftersom den inte är installerad på din PC och du måste manuellt välja den port eller PC som den är ansluten till.

För mer information om nätverksrelaterade ämnen, se till att kolla in artiklarna som rekommenderas nedan.

Berätta för oss att du har hemnätverk med datorer som använder Windows XP och inte kan installera och använda en nätverksskrivare från dessa datorer. För att hjälpa dig kommer vi att visa dig hur du installerar en skrivare som är ansluten till en Windows 7-dator från en Windows XP-dator, med hjälp av skrivarens installationsinställningar för drivrutiner.

Först måste du ladda ner och installera Windows XP-drivrutinen från webbplatsen för företaget som tillverkade din skrivare. För min gamla Canon PIXMA iP2000 använde jag den här drivrutinen.

Många drivrutiner är förpackade som arkiv. Extrahera dem någonstans på din hårddisk.

nätverksskrivare

Gå sedan till platsen där du extraherade dem och sök efter en fil.

nätverksskrivare

När du startar den kommer du att bli tillfrågad om du godkänner licensavtalet och sedan vänta på att drivrutinen ska installera sig själv.

nätverksskrivare

När drivrutinen är installerad blir du ombedd att ansluta och slå på skrivaren. Se till att detta görs på nätverksdatorn som skrivaren är ansluten till. Eftersom skrivaren inte är direkt ansluten till din Windows XP-dator måste du manuellt välja porten som den är ansluten till. Så klicka på valfri ruta som säger och klicka på knappen som låter dig välja porten manuellt.

nätverksskrivare

Sedan kommer du att se ett fönster med en lång lista med portar. Bläddra till slutet av listan där du faktiskt kommer att se datorer och skrivare från nätverket. Välj skrivaren som är ansluten till nätverksdatorn du vill använda och klicka på .

nätverksskrivare

Installationsguiden för drivrutinen bör avslutas. Vissa av inställningarna frågar om du vill konfigurera vissa inställningar innan du stänger. När du är klar ser du den nyinstallerade skrivaren i listan.

nätverksskrivare

Dessutom kommer den nyinstallerade skrivaren att ställas in som standard och du kommer att kunna använda den.

NOTERA: för att installationen ska fungera måste du se till att inställningarna för nätverksdelning och upptäckt mellan Windows 7- och Windows XP-datorerna är PÅ. För mer information, kolla in den här guiden om delning mellan datorer med Windows XP och Windows 7.

Slutsats

Det här exemplet gjordes med en gammal Canon PIXMA iP2000-skrivare och dess senaste Windows XP-drivrutin. Gränssnittet för drivrutinsinställningarna kommer att skilja sig beroende på tillverkare och modell. Principen är dock densamma. Drivrutininställningarna kommer inte att kunna upptäcka skrivaren eftersom den inte är installerad på din PC och du måste manuellt välja porten eller datorn som den är ansluten till.

För mer information om nätverksrelaterade ämnen, tveka inte att läsa artiklarna som rekommenderas nedan.