Installera Adobe Digital Editions på Ubuntu Linux

Bibliotek har funnits länge. En av de fina sakerna med att leva i den digitala tidsåldern är dock möjligheten att låna böcker på biblioteket digitalt. Elektroniska böcker(E-böcker), med andra ord. För att använda detta måste datoranvändaren ha ett lånekort, tillgång till Internet(Internet) och Adobe Digital Editions , programvaran som används för att ladda ner boken. Du kan sedan använda denna programvara för att läsa boken på din dator eller överföra den till din e-boksenhet.

Tyvärr för användarna linux , Adobe skapade inte en version Adobe Digital Editions som till en början arbetade i linux . Lyckligtvis för användarna linux existerar Vin (ett ramverk som låter dig köra många program Windows i linux utan emulering), och, som det visade sig, installera Adobe Digital Editions och det är inte så svårt att komma igång. Så här gör du det i ubuntu .

Det första steget är att öppna din terminal(terminal).

Ange nu sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-wine/ppa tillägga Ubuntu Wine PPA till din lista över programvarukällor. Sedan(Nästa) gå in sudo apt-get uppdatering för att uppdatera listorna och göra programvaran i detta arkiv tillgänglig för installation.

02Add_Wine_PPA

03Update_Software_Lists

Äntligen in sudo apt-get install wine1.3 wine1.3-gecko som kommer att installera den senaste betaversionen av 1.3 och stöd för webbrendering Gecko.

04Installera_Wine

Notera. Du kommer också att märka att flera andra bibliotek har installerats, inklusive flera nya typsnitt och ett program för att arbeta med CAB-filer i Windows.(Obs: du kommer också att märka att några andra bibliotek installeras, inklusive några nya typsnitt och ett program för att hantera CAB-filer i Windows.)

Genom att sätta Vin gå till webbplats (webbplats)Adobe Digital Editions . Här hittar vi en direktlänk till installatören fönster.

05ADE_Webbplats

När du har laddat ner, högerklicka och använd Wine Windows program loader(Wine Windows Program Loader) för att starta installationsprocessen.

09Install_ADE

Processen är mycket enkel; välj bara de alternativ du vill ha och klicka “Ytterligare”(Nästa) .

10Installationsalternativ

Efter att du har installerat Adobe Digital Editions kör den från menyn applikationer(Applikation), tangentbordsstartare, Rusa eller på något annat sätt. Först kommer du att bli ombedd att auktorisera datorn, vilket är nödvändigt för att hämta böcker från onlinebiblioteket.

11Dator_Auktorisering

Gå sedan till ditt biblioteks eBook-webbplats och kolla in boken eller ladda ner en du redan har checkat ut.

12Ladda ned_bibliotek_bok

Vad du faktiskt kommer att ladda ner via din webbläsare är filen som säger Adobe Digital Editions var finns e-boken att ladda ner. Efter lansering Adobe Digital Editions du kommer att se den faktiska nedladdningen av e-boken.

13ADE_Downloading_Book

Nu kan du läsa boken på din dator.

14Read_Book_In_ADE

Som sagt ovan, tyvärr Adobe skapade inte min egen version Adobe Digital Editions för (Adobe Digital Editions)linux . När man överväger hur bra den presterar i Vin kan det tyckas skapa en inbyggd version för linux det är inte så svårt. Men på grund av hur enkel installationsprocessen är, kanske det inte är en stor sak. Lätt att installera, börja läsa bibliotekets e-böcker på din dator med linux egentligen ganska enkelt.

Bibliotek har funnits ganska länge. En av de fina sakerna med att leva i den digitala tidsåldern är dock att kunna kolla in böcker från biblioteket i digital form. E-böcker med andra ord. För att kunna dra fördel av detta måste en datoranvändare ha ett bibliotekskort, tillgång till Internet och Adobe Digital Editions, programvaran som används för att ladda ner boken. Du kan sedan använda den här programvaran för att läsa boken på din dator eller överföra den till din e-boksenhet.

Tyvärr för Linux-användare har Adobe inte skapat en version av Adobe Digital Editions som körs på Linux. Lyckligtvis för Linux-användare finns Wine (ett ramverk som gör att många Windows-program kan köras i Linux utan emulering), och som det visar sig är det inte så svårt att installera Adobe Digital Editions och få igång det. Så här gör du i Ubuntu.

Det första steget är att öppna din terminal.

01Launch_Terminal

Skriv nu sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-wine/ppa som kommer att lägga till Ubuntu Wine PPA till din lista över programvarukällor. nästa, skriv sudo apt-get uppdatering för att uppdatera dina listor och göra programvaran i det arkivet tillgänglig för installation.

02Add_Wine_PPA

03Update_Software_Lists

Skriv till sist sudo apt-get install wine1.3 wine1.3-gecko som kommer att installera den senaste betaversionen av 1.3 och dess Gecko webbrenderingsstöd.

04Installera_Wine

När du har installerat Wine, gå över till Adobe Digital Editions webbplats. Här hittar vi direktlänken till Windows-installationsprogrammet.

05ADE_Webbplats

När du har laddat ner högerklickar du och använder Wine Windows Program Loader för att påbörja installationsprocessen.

09Install_ADE

Processen är mycket enkel; välj bara vilka alternativ du vill ha och klicka på Nästa.

10Installationsalternativ

När du har installerat Adobe Digital Editions, starta den från din programmeny, tangentbordsstartaren, Dash eller vad du än väljer. Du kommer först att bli ombedd att auktorisera din dator, vilket kommer att vara nödvändigt för att checka ut böcker från ett onlinebibliotek.

11Authorize_Computer

Gå sedan till ditt biblioteks e-bokswebbplats och kolla in en bok, eller ladda ner en du redan har checkat ut.

12Ladda ned_bibliotek_bok

Det du faktiskt laddar ner via din webbläsare är en fil som talar om för Adobe Digital Editions var e-boken ska laddas ned. När Adobe Digital Editions startar kommer du att se den faktiska e-boken som laddas ner.

13ADE_Downloading_Book

Du kan nu läsa din bok på din dator.

14Read_Book_In_ADE

Som sagt överst, det är olyckligt att Adobe inte har skapat en inbyggd Linux-version av Adobe Digital Editions. När man överväger hur bra det fungerar i Wine, verkar det som att en inbyggd Linux-version inte skulle vara alltför svår att åstadkomma. Ändå, på grund av hur enkel installationsprocessen är, kanske det inte spelar så stor roll. Tack vare den enkla installationen är det verkligen ganska enkelt att börja läsa bibliotekets e-böcker på din Linux-dator.