Instagram testar en funktion som ger dig mer kontroll över ditt nyhetsflöde

Instagram © © Instagram

Meta implementerar nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen på Instagram.

Dessa verktyg tillåter användaren att bättre filtrera innehållet som erbjuds i avsnittet “Utforska”.

Nya verktyg för Instagram

För bara några dagar sedan tillkännagav Instagram sin önskan att stärka sitt kontrollsystem för känsligt innehåll för de yngsta användarna. Speciellt beslutade gruppen att placera alla användare under 16 år i “Mindre”-läge som standard (istället för “Standard”). Idag tillkännages två nya verktyg.

Faktum är att applikationen snart tillåter alla användare att bättre filtrera innehållet som kommer att visas för dem via avsnittet “Utforska”. Detta kommer att göras genom ganska lättanvända anpassningsverktyg.

Alltid mer anpassning för Instagram

Faktum är att Instagram för närvarande testar en ny funktion som låter användaren visa sitt ointresse för en eller flera bilder. För att göra detta, välj helt enkelt innehållet i fråga och markera alternativet “Inte intresserad”. Från och med då kommer Instagram omedelbart att dölja dessa inlägg och avstå från att visa liknande innehåll i framtiden.

Instagram © © Instagram

Till detta läggs ytterligare en funktion som denna gång låter dig upprätta en lista med ord, fraser och andra hashtags som du inte vill bli konfronterad med. ” Oavsett om du ser något som är irrelevant eller har gått vidare kan du använda den här funktionen för att sluta se innehåll som du inte är intresserad av. säger Instagram.

Instagram © © Instagram

På så sätt vill Instagram ge sin algoritm möjligheten att visa varje användarinnehåll som tilltalar dem och motsvarar dem. För detta påminner Instagram oss om att det är viktigt att följa andra användare å ena sidan, men också att använda alternativet “Favoriter”.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button