Instagram testar automatiska bildtexter för Stories

Instagram

Appen Instagram
testar för närvarande en ny funktion för sina Stories: automatisk textning. Ett bra initiativ för att göra det sociala nätverket mer tillgängligt, särskilt för personer som är hörselskadade.

Enligt den första feedbacken från användarna skulle de automatiska undertexterna som erbjuds av Instagram vara ganska exakta, men det bör noteras att språket, rytmen, sättet att tala eller närvaron av en accent kan tas dåligt i beaktande. genom undertextning applikationer.

Läs också:
Facebook bryter Instagram-bilder för ny maskinvision AI

Instagram: automatiska undertexter snart tillgängliga för Stories

Instagram kommer mycket snart att distribuera en ny funktion för sina användare som publicerar Stories på det sociala nätverket. Faktum är att, som noterats av Matt Navarra, som publicerade sin upptäckt på Twitter, har ett nytt verktyg anslutit sig till listan över tillgängliga klistermärken: cc bildtexter för “dolda bildtexter”.

Allt du behöver göra är att placera denna klistermärke på din Story, där du vill att texten ska synas. Som alltid kommer det att vara möjligt att anpassa typsnittet och stilen på texten, sedan tar applikationen hand om resten av arbetet. Det vill säga automatisk bildtext till videon.

Eftersom dessa är dolda bildtexter bör Instagram erbjuda transkriptionen av dialogen, men också ge skriftliga indikationer om bakgrundsljuden och andra ljud som finns i den föreslagna berättelsen. Vad som för närvarande inte visas i videon som föreslagits av Matt Navarra.

Dessutom kunde ingen av användarna som testade funktionen publicera sin Story på Instagram, på grund av ett felmeddelande ” endast internt “. Det är därför för närvarande ett fel som bara en handfull användare har kunnat komma åt.

En talesperson för det sociala nätverket bekräftade för Matt Navarra att ” vi undersöker alltid sätt för människor att bättre uttrycka sig i Stories. Den här funktionen är för närvarande inte offentligt testad “. Så vi får ha tålamod.

Källa: Ubergizmo

Relaterade Artiklar

Back to top button