Instagram Stories och WhatsApp: ett knep för att öka kvaliteten på foton och videor

Ett knep som få människor känner till, som kan göra vårt Instagram Stories fenomenala och förbättra kvaliteten på media på Whatsapp.

Instagram & WhatsApp: programvaran gör skillnaden

Nuförtiden har vi fler och fler kraftfulla smartphones, med kameror som kan ta bilder och spela in video i mycket hög kvalitet.

Många gånger, när vi är på semester, vill vi ta några souvenirfoton eller spela in några videor för att sedan granska med vänner och kanske behålla i våra album på datorn.

Men när vi bestämmer oss för att ladda upp något innehåll på sociala nätverk, kanske med en Instagram Stories eller att öppna WhatsApp, ta ett foto för att skicka till en vän, inser vi att kvaliteten på videor eller bilder verkar inte vara det bästa.

Instagram och WhatsApp: interaktion mellan app och kamera

Detta problem klagas främst av de som använder smartphones Android och mindre eller inget av dem som använder det iPhone.

Den främsta boven, till den låga kvaliteten på videor eller bilder på Instagram och WhatsApp, finns i programvara av samma applikationer.

Faktum är att när vi tar ett foto eller spelar in en video, gränssnittet applikationerna till vår kamera på ett annat sätt än när vi använder kameraapplikationen som är förinstallerad av tillverkaren.

Tyvärr misslyckas applikationer i synnerhet på Android på grund av den stora mångfalden av enheter för att få en optimering som att dra full nytta av vår kamera, som är mycket mindre markerad på iPhone, där apparna säkert är mer optimerade eftersom det bara är en handfull enheter. .

Hur man får bättre bilder och videor

Det finns dock ett sätt att övervinna detta och få optimala resultat.

När vi bestämmer oss för att ta ett foto eller en video, för Instagram eller WhatsApp, är det nödvändigt använd det förinstallerade programmet av vår kamera och sedan ladda upp den till sociala medier, så att du undviker att använda kameramjukvaran i tredjepartsapplikationer.

Genom att göra det är det garanterat att vi skulle ha en kvalitet som motsvarar vad vi ser på iPhones och vårt innehåll kommer säkert att bli vackrare att titta på.

Relaterade Artiklar

Back to top button