Instagram: ny uppdatering för att förvandla appen till TikTok

Instagram utvecklar ett nytt flöde för berättelser, vilket gör Facebook-ägd fotodelningsapp mer konkurrenskraftig med Tick ​​tacknästan imiterar den typiska vertikala grafiken.

Utvecklaren och studenten Alessandro Paluzzi var först med att upptäcka den nya designen. “Nu kan du bläddra upp och ner för att bläddra i berättelserna”, förklarar en popup. Paluzzi hittade funktionen i Instagram-koden, vilket företaget senare bekräftade för TechCrunch. “Det här är en tidig prototyp och testas för närvarande inte”, säger en talesperson för företaget. Som sådan kanske designen aldrig faktiskt passar in.

För att konkurrera har Instagram redan introducerat rullarna i augusti 2020. Användare kan spela in korta videor som kan delas med vänner och redigeras med filter och effekter. Funktionen har dock definierats “Kopiera och klistra in från TikTok”. Det är inte första gången för det sociala nätverket. Även kort efter Snapchats framgångar introducerade Instagram Stories för att konkurrera med plattformen. Att lansera funktionen gav användarna för många ställen att lägga upp samma saker och skapade förvirring.

Instagram kopierar TikTok, ett nytt sätt att bläddra igenom berättelser kan vara på väg

Instagrams vd Adam Mosseri sa nyligen till The Verge att de flesta inte förstår skillnaden mellan IGTV (appens format för långa videor) och videor som lagts upp på Instagram. “Det här är förmodligen en för subtil distinktion. Så vi försöker ta reda på hur vi kan – inte bara med IGTV, utan över hela Instagram – förenkla och konsolidera idéer. Faktum är att förra året lade vi in ​​många nya idéer. Jag tror att vi måste gå tillbaka till vårt i år fokusera på enkelhet“.

Nyligen testade ändringar inkluderar att dela berättelser från dina egna eller andras flöden i berättelser. Instagram kan snart ta bort denna möjlighet för att återgå till grunderna. Användare uppskattar inte valet av Instagram och skulle vilja att samma uppmärksamhet ägnas åt andra aspekter för att förbättra.

Relaterade Artiklar

Back to top button