Instagram låter dig välja om du vill gilla eller inte

För en tid sedan det sociala nätverket Instagram han bestämde sig för att dölj antalet likes från inlägg och göra dem synliga endast för kreatörer. Detta är en funktion som fortfarande testas.

Det senare var tänkt att göra så att användarna ägnar mer uppmärksamhet åt innehållet i deras intresse, utan att låta sig påverkas av antalet Likes som en viss bild har fått. Nu kan vi nog bestämma oss för om vi ska visa antalet likes eller inte.

Instagram: vi kan välja om vi vill visa antalet likes eller inte

Ett rykte som blev ännu starkare den senaste veckan när plattformen träffades av en insekt vilket hindrade vissa användare från att visa antalet likes under sina inlägg. I detta avseende uttryckte han sig Adam Mosserichef för Instagram, som i en kort video publicerad på Twitter konstaterade att att dölja likes från alla konton, oavsett användarpreferenser, utan tvekan är en polariserande idé.

Laget skulle därför stå arbetar för att användare som vill hålla antalet Likes tydligt ska ges denna möjlighet; tvärtom, de som föredrar att gömma dem kommer att kunna göra det. Kort sagt, huruvida antalet Likes ska synas eller inte kommer att vara ett val som kommer att vara upp till användarna själva, och inte för dem som styr plattformen uppifrån.

Videon gjordes för att be om ursäkt för vad som hände, eller felet som skulle ha involverat många människor och omedelbart löst. Men Adam Mosseri bestämde sig också för att ta steget för att förklara i vilken riktning Instagram-teamet rör sig och vad de framtida nyheterna kommer att vara. Vi kommer att försöka nå en balans inom de kommande två månaderna, så vi förväntar oss en uppdatering om detta innan sommaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button