Instagram kommer snart att fråga dig hur gammal du är

Viktiga nyheter kommer från Instagram, de sociala medier som tidigare var inriktade på fotografier och som efter att ha förvärvats av Facebook har blivit mer allmän och populär. Nyheten gäller viljan av bygga en säkrare social plattform för yngre användare.

Instagram har verkligen meddelat det kommer snart att fråga åldern för användare som ännu inte har kommunicerat det. Det är nu en mycket utbredd praxis bland de viktigaste sociala nätverken. Här finns fler detaljer.

Instagram kommer snart att fråga dig om din ålder, här är detaljerna

En första förfrågan kommer till användarna direkt vid den första lanseringen av appensom du kan se från den första skärmdumpen i galleriet, genom en banner som kommer att kräva att du Ange ditt födelsedatum. Dessutom kommer meddelanden att föreslås för specifika inlägg, som endast kan nås efter att du har angett ditt födelsedatum.

Nyheten är en del av Instagrams åtagande att stärka säkerheten för användare under 18 eller 16 år som befolkar dess plattform. Instagram rapporterade också att man, genom stöd av artificiell intelligens, också arbetar med nya verktyg för att avslöja de som ljuger om sin ålder för att inte drabbas av restriktioner på det sociala nätverket.

Nyheten angående begäran om födelsedatum det bör snart vara i drift för Android- och iOS-versionerna av Instagram. Meddela oss om du redan har sett varningarna som beskrivs.

Relaterade Artiklar

Back to top button