Instagram kan inte hålla jämna steg med TikTok

Det har gått mer än ett år nu som framgången för det kinesiska sociala nätverket TikTok fortsätter att växa utan uppehåll och detta, för andra sociala nätverk som Instagram, kan vara ett problem.

Instagram har försökt introducera funktioner “inspirerade” av den nya populära konkurrentens men dess försök har kostat enorma investeringar på plattformen. Låt oss ta reda på alla detaljer tillsammans.

Instagram hänger inte med i TikTok

Alla ansträngningar från den sociala Instagram har inte gett önskat resultat, åtminstone är detta vad som framgår av en skoningslös data som gjorts känd av Wall Street Journal: jämfört med över 197 miljoner timmar som användarna spenderar på Tick ​​tack varje dag, faktiskt, på Instagram timmarna som spenderas med att titta på Reels varje dag stannar på höjden 17,6 miljoner.

En av de viktigaste problem för Instagram representeras av brist på originalinnehåll på Reels och Meta, för att locka människor att skapa innehåll för sina sociala nätverk, har tilldelade 1 miljard dollar som en “belöning” för kreatörer. Enligt Devi Narasimhan, talesperson för Meta, är Wall Street Journal-rapporten baserad på gamla och inte globala data.

För närvarande verkar det som att laget av Instagram båda arbetar med ett projekt för införa ett gåvosystem. Just nu är funktionen inne testfasen endast internt och förra månaden delade Alessandro Paluzzi några bilder på Twitter som visar dessa “gåvor” till kreatörer. Vi inväntar officiell information för att ta reda på om gåvor-funktionen faktiskt kommer att introduceras.

Relaterade Artiklar

Back to top button