Instagram-chefen medger att de senaste tilläggen till det sociala nätverket är “inte bra än”

Instagram smartphone bild © Solen Feyissa / Shutterstock

Det går inte att integrera Tick ​​tack till sin app-kontingent är Meta desperat att konkurrera med den kinesiska videoplattformen genomInstagram.

Eftersom de senaste ändringarna av plattformen skickar en våg av missnöje och frustration bland dess användare, tvingas Meta svara genom Instagrams vd, Adam Mosseri.

De breda skotten skulle bara vara ett test

Det är inte längre en hemlighet. Till förtret för ett växande antal Instagram-medlemmar blir det sociala nätverket som ursprungligen var inriktat på att dela fotografier gradvis Metas sista bålverk i ett försök att komma ikapp TikTok. Men genom att vilja förvandla tråden för hundratals miljoner användare så snabbt väcker Meta många reaktioner, mest negativa, eftersom det finns många hicka. Den första gäller det breda formatet för visning av foton och videor.

I en video på 2:30 minuter hävdar Instagram-chefen Adam Mosseri att detta bara är en enkel ” testa tänkt att experimentera med nya sätt att lyfta fram innehållet som finns i flödet. Helskärmen måste vara ” en roligare och mer engagerande upplevelse för Mosseri. Som han påpekar är det bara en del av Instagram-användarna som upplever det för tillfället. En bredare distribution är för närvarande utesluten eftersom denna innovation ännu inte är klar och därför måste förbättras.

Rekommendationerna ska också förfinas

En annan utveckling som tar en allt viktigare plats i flödet, rekommendationerna är föremål för en latent slangbella på Instagram. Adam Mosseri motiverar deras betydelse med deras benägenhet att få användare att upptäcka innehåll nära deras intressecentra. Ännu mer, Mosseri bekräftar att målet är att lyfta fram arbetet hos skaparna och skaparna av innehåll – vi gissar att han talar mer specifikt om skaparna och skaparna av videor som fokuserar på rullarna, vilket konkurrens med TikTok kräver.

Om rekommendationsverktyget också behöver förfinas av Instagram-utvecklare är Adam Mosseri inte riktigt lugnande om framtiden för fotografi på det sociala nätverket. Om han å ena sidan säger att Instagram kommer att fortsätta att “ stödja fotodelning å andra sidan är framtiden därför lovad att video. Trots petitionen som nyligen lanserades på Change.org för att föra plattformen tillbaka till sitt ursprung eller kritiken av vissa personligheter (inklusive Kylie Jenner, ägare till det näst mest följda kontot i världen), verkar “TikTokisation” av Instagram, för en tid , oåterkallelig.

Källor: The Verge (1), The Verge (2), XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button