Instagram: adjö till funktionaliteten som begränsade användarna

Instagram började meddela användare att svep uppåt-gesten för att komma åt länkar inte längre kommer att vara tillgänglig den 30 augusti. Istället kommer företaget att använda en nytt klistermärke för att tillåta användare dela länkar.

Som noterats av forskaren Jane Manchun Wong, som vanligtvis ger nyheter om funktionerna som sociala nätverk utvecklar, eliminerar Instagram svep upp för att komma åt länkar.

Instagram: från 1 september kommer alla att kunna dela länkar

Sedan delade YouTubern Sam Sheffer meddelandet som vissa användare får på Instagram-appen, nämligen en varning som nämner: “‘swipe-up’-länkar kommer snart att bli klistermärken”. När Instagram äntligen blir av med sveplänkar-funktionen, kommer det att bli en funktion mindre som skiljer användare med mer än 10 000 följare.

Tydligen kommer länkklistermärkets funktion att vara tillgängligt för alla användare. I juni började Instagram testa den här funktionen med en liten grupp människor. Vid den tiden hade The Verge rapporterat att “dessa klistermärken kommer att fungera på samma sätt som en svep-upp-länk, förutom med ett tryck istället för ett svep. Detta innebär också att människor kommer att kunna svara på berättelser som innehåller ett klistermärke, vilket inte är möjligt i berättelser med en rullande länk.

Eftersom det har gått mer än två månader sedan teststarten verkar Instagram vara nöjd och kommer att börja rulla ut den här nya funktionen nästa vecka. För närvarande är det oklart hur den här funktionen kommer att rullas ut till alla användare och om det kommer att finnas några begränsningar för vem som kan använda ett länkklistermärke.

Relaterade Artiklar

Back to top button