Inps bluff: lita inte på, du har precis varit inblandad i bedrägeriet!

DE brottslingar de skonar ingen och skulle göra vad som helst för att extrapolera pengar från offren online. Den här gången riktade de sig till och med mot en viktig institution som INPS. På hans Twitter-profil läser vi: “#Obs! Nya #SMS-bedrägeriförsök pågår från en falsk #INPS-avsändare. #InpsComunica #AttentiAlleTruffe #Smishing “. Låt oss ta reda på vad INPS bluff.

INPS-bedrägeri: hur fungerar det?

Det heter Smishing och det är en av de vanligaste bedrägerierna på senare tid. Tack vare detta kan hackare stjäla känsliga uppgifter genom att skicka SMS som utger sig komma från Institutet. Med den datan kan de då ange bankkonton och stjäla pengar, stjäla känslig data och mycket mer.

För tillfället rapporterar INPS sms som kommer från en falsk avsändare dit användaren kommer ledde till att klicka på en länk för att uppdatera sina person- eller bankuppgifter, att få en betalning.

Vi påminner om att institutet endast kan kontakta medborgare genom:

  • SMS: som aldrig innehåller länkar, utan bara ber användaren att utföra en åtgärd genom att komma åt INPS onlinetjänster med sina personliga uppgifter. Lita inte på oss, det gör tvärtom.
  • telefonsamtal: INPS kontaktar användaren via samtal endast vid bokning av åtkomst till diskarna på ett av sina kontor med telefonåterkontakt och vid samtal från kontaktcenteroperatörer och mobildiskoperatörer för kontaktkampanjer till medborgare relaterade till revisionsbesök;
  • pappersbrev;
  • digital dokumentation i online-brevlåda;
  • meddelanden i det reserverade området MYINPS;
  • kommunikation till medborgarens PEC-e-post.

Relaterade Artiklar

Back to top button