INPS: akta dig för farliga bedrägerier som utnyttjar dess namn

De sprider sig som en löpeld bedrägeri på nätet. Det är alltid lättare att falla offer för någon cyberkriminell. Till och med den berömda socialförsäkringsinstitutionen INPS varnar användare för farliga bedrägerier som utnyttjar hans namn. Här är en guide för känna igen dem och bli inte offer för det.

INPS och bedrägerierna i dess namn

Om du tror att offentliga institutioner är undantagna från bedrägerier som utnyttjar deras namn har du fel, och grovt. Faktum är attINPS uppmärksammar nya användare strategier som cyberbrottslingar implementerar för att tillfoga sina egna bedrägerier med själva namnet på socialförsäkringsinstitutionen.

Det är klart att det är viktigt lära känna dem att inte falla från det offer och inte få panik när, nås av en e-post eller från samtalet av en falsk operatördet verkar som att något inte står rätt till medINPS.

Förra månaden berättade vi om en farlig och falsk SMS med avsändare INPS. Idag kommer vi dock att fokusera på de viktigaste strategier används för att göra mål bedrägerier genomtänkt att dra nytta avINPS.

Akta dig för vishing bedrägerier

Vad är en bluff vishing? Detta är en teknik som används av cyberkriminella experter som drar fördel av tekniken DuPklona antalet officiella telefon av en institution eller ett företag. På detta sätt, genom att kontakta a användarekommer de att få tro att de är vad de verkligen inte är.

Samma sak händer INPS. Self-styled telefonoperatörer poserar som tjänstemän av socialförsäkringsanstalten. På så sätt försöker de lära känna personlig information och känslig för offret inklusive namn och efternamnantal telefon Och e-postadress.

I dessa fall är det viktigt att inte fastna i panik Och ge inte upp naivt till dessa önskemål. Ingen INPS-anställd kommer att kontakta dig för att försöka utföra undersökningar på din plats.

INPS och nätfiske

En annan mycket populär teknik inom området bedrägerier på nätet och den nätfiske. I praktiken nås användaren av en e-post som vad gäller grafik och innehåll verkar komma, i detta specifika fall, frånINPS.

Uppenbarligen är syftet med meddelandet att uppmuntra användaren att klicka på en länk som avser en falsk sida identisk med portalen INPS. Detta gör att offret fyller i formatera matar till hacker allt hans personlig information. Annars kan det finnas en bifogad som verkar innehålla mycket viktig information, men i verkligheten är det inget annat än farligt skadlig programvara.

Rådet är att inte klicka på länk kommit via mail även om de verkar komma från en seriös instans som t.exINPS. Tyvärr utnyttjar cyberbrottslingar styrkan hos vissa namn för att få offren att falla in i deras fälla. Det är också viktigt öppna inte aldrig någon bifogad kommer från e-post med adresser okänt. Officiell kommunikation från dessa enheter skickas via PECcertifierad post eller med hjälp av rekommenderade a/R.

Relaterade Artiklar

Back to top button