Inneboende: Googles nya leksak specialiserad på mjukvara för industrirobotar

Inneboende © Alfabetet

Alphabet, moderbolag till Google, sätter AI och djupinlärning till tjänst för industriell robotik med sitt nya dotterbolag Intrinsic.

Intrinsic är det senaste tillskottet till X Development-divisionen (även känd som The Moonshot Factory), som inkuberar projekt som kan misslyckas men “påverka mänskligheten”, som Waymo (självkörande bilar), Wing (leverans med drönare) och Verily ( hälsa).

Gör robotteknik mer tillgänglig

Intrinsics uttalade mål är att “släppa loss den kreativa och ekonomiska potentialen hos industriell robotik för miljontals företag, entreprenörer och utvecklare”, som vd Wendy Tan-White förklarar i ett blogginlägg. För att göra detta har Alphabets dotterbolag för avsikt att distribuera mjukvaruverktyg för att programmera industrirobotar som används för att tillverka alla typer av objekt.

Genom att använda tekniker som automatiserad perception, djupinlärning, förstärkningsinlärning, kraftsimulering och kontroll, och rörelseplanering, bör denna programvara “minska tiden, kostnaden och komplexiteten som krävs för att använda industrirobotar.

Inneboende © Alfabetet

Som ett exempel rapporterar Wendy Tan-White att en robot tränades på två timmar att koppla in en USB-port – och på ett bra sätt tack. Ett annat test gjorde det möjligt för flera robotarmar att sätta ihop en möbel. “Inget av detta kan för närvarande realistiskt eller kostnadseffektivt automatiseras (…) Specialiserade programmerare kan lägga hundratals timmar på att hårdkoda robotar för att utföra specifika uppgifter”, säger VD:n.

Läs också:
Googles robotlabb kommer att fokusera på maskininlärning

Alphabet ger inte upp robottekniken

Mountain View-företaget har därför inte övergett robotsektorn, trots försäljningen av Boston Dynamics 2017 och stängningen av Schaft året därpå. Det har dock flyttat fokus till att utveckla maskininlärningslösningar som erbjuds till tredjepartsföretag. Vi minns också tillkännagivandet, 2019, av Everyday Robots-projektet, som syftade till att “lära robotar hur man hjälper oss i vårt dagliga liv” genom maskininlärning.

Intrinsic har utvecklat sin teknologi inom X Development i mer än fem och ett halvt år. Nu ett helägt dotterbolag till Alphabet, letar företaget efter partners inom fordons-, elektronik- och hälsovårdsindustrin som redan använder industrirobotar.

Källa(r): Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button