Innan du installerar Windows 11: kontroller som kan spara dig många problem

Windows 11 clubic © clubic.com

Det här är den stora dagen! Den 5 oktober, Microsofts nya operativsystem, Windows 11är nu tillgänglig för nedladdning för allmänheten.

Mellan Microsofts förutsättningar för att installera Windows 11 på din maskin och några möjliga justeringar för att aktivera de nödvändiga inställningarna, kommer uppgraderingen inte nödvändigtvis att vara enkel.

LADDA NED WINDOWS 11

Microsoft Fundamentals

Ett enda operativsystem för att animera dem alla? Nej, för inte alla enheter kommer att kunna dra nytta av en uppgradering till Windows 11! Faktum är att Microsoft har etablerat många förutsättningar och har inte tvekat att utesluta från Insider-programmet maskiner som inte uppfyller dessa specifikationer under testfasen av det nya operativsystemet.

Som en påminnelse, om du vill installera Windows 11 på din dator måste den i sin grundkonfiguration ha en 64-bitars processor på 1 GHz med minst två kärnor, 4 GB RAM-minne, 64 GB lagring, en boot UEFI -aktiverad säkerhet, en version 2.0 av Trusted Platform Module (TPM), DirectX 12 / WDDM 2.x-kompatibel grafik och en 9″ HD-skärm med en minsta upplösning på minst 720p.

Microsoft hade ändå slappnat av sin ståndpunkt beträffande vissa processorer genom att acceptera Core X-serien, Xeon, W-serien
och 7820HQ efter att först ha uteslutit dem från sin lista. Ändå och enkelt kan du kontrollera kompatibiliteten hos din maskin på ett säkert sätt tack vare PC Health Check-applikationen. För att installera Windows 11 måste TPM och UEFI vara aktiva, samt Secure Boot, en kompatibel processor, och du måste ha minst 64 GB ledigt utrymme om du vill dubbelstarta W11.

Ladda ner Windows 11

Resa genom BIOS

Det största problemet med Microsofts förutsättningar är att maskiner som inte uppfyller dem kanske inte längre har OS-säkerhetsuppdateringar. Vad hade inte misslyckats med att tala, särskilt i det aktuella sammanhanget, om bland annat bristen på halvledare.

Men tillbaka till ämnet. För att försöka ladda ner W11 om din maskin inte har förutsättningarna måste du pyssla lite och gå till BIOS på enhetens moderkort.

För att göra detta, starta om och tryck sedan på F2 (F1 eller F10 beroende på kortets märke) och en lista ska visas. Låt oss börja med TPM. Tryck samtidigt på Win + R-tangenterna och skriv “tsmc.c” i fönstret. Windows kommer att berätta var den är och om den är redo att användas. Om din TPM är lägre än 2.0 kan du försöka uppgradera den till ” inse och acceptera riskerna och följ startsökvägen, skriv “regedit”, sök efter ” HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup “. Sök sedan efter nyckeln ” AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCP » och ställ in dess värde till 1.

När det gäller Secure Boot, om den inte är aktiverad och fortfarande finns i BIOS, måste du hitta Secure Boot. Det kan gömma sig i en “Startup”, “Säkerhet” eller till och med “Autentisering” flik. När du hittat den klickar du för att aktivera den. Slutligen, om du inte har en processor som accepteras av Microsoft, kan du alltid få en ISO genom att följa metoden som förklaras i vår artikel Windows 11: hur får man ISO för att utföra en ren installation?.

Om samma ämne:
11 goda skäl att installera Windows 11

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button