Inget sådant som gratis lagring – Vad Big Tech-företag samlar in för att lagra din data

Om pandemin fick dig att arbeta hemifrån vet du förmodligen att molnlagring gör onlinesamarbete enkelt. Du har extra funktioner, som dataskydd och mer robust säkerhet med molnlagring. Inte bara det, men vissa molntjänster erbjuder till och med kryptering.

Till exempel skyddar vår sponsor IDrive din data när du överför och lagrar filer. Den krypterar dina filer innan du laddar upp dem till molnservern – och håller dem skyddade tills du öppnar dem. Detta hindrar tredje parts inkräktare från att ta sig in i dina viktiga filer. Det säkerställer att dina ögonglober är de enda som strövar över dina kritiska data.

De flesta vänder sig till gratisalternativ som iCloud eller Google Drive eftersom de tror att de sparar pengar. I verkligheten betalar du med din integritet: Big Tech-företag samlar in din data och säljer dina hemligheter till tredjepartsannonsörer. Istället kan du använda IDrive, som är prisvärt och säkert (mer om det senare). För nu, här är allt du ger bort när du använder gratis lagring.

Värderar du din integritet? I så fall ser gratis lagring inte så bra ut

Låt oss först titta på iCloud. Visst, det är användbart, men det delar automatiskt foton och dokument för alla att se. Den erbjuder 5 GB lagringsutrymme, vilket är okej om du är en blygsam enhetsanvändare. (För att förstå hur liten det är, kom ihåg att de flesta telefoner Start med cirka 64 GB lagringsutrymme!)

Den erbjuder end-to-end-kryptering, vilket är utmärkt – men det sparar också dina data för att visa personliga annonser. Visst, du kan inaktivera dessa annonser … men du kan inte hindra Apple från att samla in din data. Jämför detta med IDrive, som också erbjuder kryptering utan något hot mot din integritet.

Betygsatt som nummer två i App Stores produktivitetskategori är Google Drive enormt populärt. Varje Google-konto får 15 GB gratis lagringsutrymme som du kan dela mellan Gmail och Google Foto. Den erbjuder också en premiumprenumerationsplan som du kan köpa som ett köp i appen.

Vill du uppgradera till 100 GB? Betala $1,99 i månaden.

Det kanske låter som en söt deal till en början. Men ta en titt på App Store och du kommer att se Google Drive samlar en ton av data om dig. Kolla in det:

Du kommer att märka den mystiska etiketten “Övriga data”, utan definition. Sammantaget samlar Google Drive in en enorm mängd data om dig. Visst, det är gratis, men tänk på all privat information du ger bort.

Inte bara det, utan cyberbrottslingar älskar att rikta in sig på Google Drive

Eftersom det är så populärt tror cyberbrottslingar att de har en stor pool av offer att stjäla från. Förra året hittade säkerhetsforskare en bugg i Google Drive som låter hackare byta ut legitima filer med skadliga filer. Så här fungerar det här lömska bytet och vad du kan göra för att skydda dig själv.

Det är dock inte det enda säkerhetshotet du behöver oroa dig för när du använder Google Drive. Det är också en hotspot för nätfiske. En kampanj använder huvudsakligen e-postmeddelanden med länkar till skadliga PDF-filer för att bryta sig in i ditt Google Drive-konto. Därifrån kan hackare ta över din dator.

När det kommer till förvaring får du vad du betalar för

IDrive är det säkraste sättet att säkerhetskopiera dina filer via molnet. Den täcker alla dina enheter, från Mac och PC till Android eller iPhone.

Dessutom är det så bekvämt. Du kan hantera alla dina säkerhetskopior via ett enda onlinekonto. För att inte tala om dess prisvärdhet! Tryck eller klicka här för att spara 50 % på 5 TB molnsäkerhetskopiering nu!

Relaterade Artiklar

Back to top button