Ingenting telefon (1), en robust smartphone, men svår att reparera

Ingenting telefon 1 © © Christelle Perret för Clubic

de Ingenting telefon (1) har pratats mycket om sedan den släpptes. Men på reparationssidan verkar enheten inte vara där.

Några dagar efter lanseringen tog vi kontroll över den första telefonen från märket Nothing. Utan att revolutionera marknaden vann den redaktionen genom sin tekniska och prismässiga positionering. Den här veckan är det YouTube-kanalen PBKReviews som försökte plocka isär smarttelefonen för att testa dess reparerbarhet.

En demontering i smärta

Designen på denna smartphone inkluderar ett bakglas som gör dess komponenter synliga. Det påminner om utseendet på Fairphone 3, som hade gjort modularitet och reparerbarhet till sina främsta tillgångar.

PBKReviews är en YouTube-kanal specialiserad på demontering och dropp test av smartphones. Trots de beprövade teknikerna och vassa verktygen från kedjans experter är demonteringen av Nothing-telefonen (1) smärtsam. Bakglaset och Glyph-gränssnittet tas bort ganska enkelt, men för all slutlig hårdvara blir arbetet komplicerat.


Slutligen, och efter att ha monterat ihop telefonen helt, ger kedjan ett totalpoäng på 3/10 till demonteringen av enheten. För att nå denna slutsats tas flera kriterier i beaktande, såsom hur enkelt det är att byta ut skärmen, batteriet eller till och med skaffa reservdelar.

Som jämförelse gav samma kanal Pixel 6a en poäng på 7/10. Nothing-telefonen jämförs ofta med Googles senaste enhet, särskilt på grund av dess prispositionering. Det är tydligt att frågan om reparationsbarhet snarare spelar till förmån för den senaste telefonen i Pixel-sortimentet.

Ingenting Telefontest (1): revolutionen för mindre än 500 euro, verkligen?

Efter lanseringen av Telefonen (1) i slutet av Nothing: Return to Instinct-konferensen som hölls den 12 juli 2022 kunde vi testa denna modell, som var tänkt att revolutionera smartphonemarknaden, under några dagar. Är Glyph-gränssnittet verkligen den stora omvälvningen vi alla har väntat på? Detta kommer sannolikt att diskuteras!
Läs mer

Källor: 91mobiler, PBKeviews

Relaterade Artiklar

Back to top button