Ingen Volkswagen ID.3 GTX på våra vägar före 2023

Volkswagen ID.3 © Volkswagen

Gjorde officiell förra året, GTX-versionen av Volkswagen ID.3 bör komma ut på vägarna 2023.

Kom ihåg att detta kommer att vara en “muskulär” version av elbilen signerad Volkswagen.

Volkswagen ID.3 GTX: vi ses 2023

Redan fäst på Volkswagen ID.4 kommer “GTX”-märket även att pryda den tyska koncernens andra elbil, nämligen ID.3. Förra året formaliserade företaget genom Ralf Brandstätter en ny muskulös version av sin elbil som lanserades 2020. En version som bör finnas i koncessioner under loppet av nästa år.

Faktum är att denna Volkswagen ID.3 GTX bör lanseras tillsammans med den omstylade versionen av grundmodellen, förväntad till 2023. En sportig version som kan ta upp vissa element som redan setts på de tillgängliga GTX elektriska modellerna, nämligen ett 77 kWh batteri och en dubbel elmotorisering, för en total effekt som flirtar med 300 hk (och 460 Nm vridmoment), utan att glömma en fyrhjulsdrift.

En Volkswagen ID.3 GTX som borde vara lite mindre effektiv än ID.X-konceptet som presenterades förra året, men som ändå utlovar förstklassig (elektrisk) skicklighet. Det återstår att se nu när den senare kommer att vara tillgänglig, med vetskapen om att Volkswagen-gruppen nyligen meddelade att lagren av elfordon redan var nästan slut i Europa och i USA för i år 2022.

Volkswagen ID.4 GTX-test: fyrhjulsdrift för fyra gånger nöjet?

GTI-märket är Volkswagen kärt. Men i energiskicklighetens tid har de tre sportbokstäverna inte längre sin plats. GTI är död, länge leve GTX, som ser sin första tillämpning på Volkswagen ID.4.
Läs mer

Källa: Elektricitet

Relaterade Artiklar

Back to top button