Inga användningsområden är VPN-tjänster och vill skydda privatlivet

Vad vi lätt kan förstå är det breda utbudet av leverantörer som erbjuder sina VPN gratis . Många av dem presenteras som ett alternativ för att ha en mycket friare internetsurfning, och för att få tillgång till webbplatser och annat multimediainnehåll. Detta sker främst för att det finns länder som på grund av olika restriktioner inte kan komma åt vissa produkter och/eller tjänster på webben.

Varför vara försiktig med ett virtuellt privat nätverk?

En detalj som vi måste tänka på är att allt som är gratis inte kan vara fördelaktigt i sin helhet. Det är viktigt att veta vilka faktorer vi måste ta hänsyn till för att veta om vi har att göra med en VPN-tjänsteleverantör för misstänkta ändamål. En av huvudaspekterna för att identifiera en misstänkt leverantör är platsen för deras servrar. Det rekommenderas att inte använda tjänster från organisationer från länder som USA, Kanada och till och med EU-länder som Spanien eller Italien. Det senare kan dock bli lite förvirrande i slutändan. eftersom vi anser att det är nästan omöjligt att hitta en leverantör som är i ett land som inte har tillgång till att manipulera VPN-trafik till viss del.

Kom ihåg att trafik genom ett virtuellt privat nätverk är krypterad från slut till ände, så all data färdas genom denna VPN-tunnel i fullständig integritet. På så sätt förstår vi att det inte är möjligt för vår data att färdas helt transparent genom internetnätverket.

Å andra sidan, en sak vi bör göra när vi får tillgång till en tjänst, och vi inte gör det, är att läs villkoren för tjänsten . Denna dokumentation är vanligtvis ganska komplett, så den stora majoriteten läser den inte och accepterar dess villkor direkt. Den lilla lusten (eller tiden) vi lägger ner på att läsa den här typen av dokumentation är en fantastisk möjlighet för olika VPN-leverantörer att bli väldigt påträngande. Därför, varje gång vi accepterar, ger vi dem tillåtelse att kränka vår integritet.

Att använda VPN-tjänster kan vara väldigt bekvämt. Plus, vem älskar inte gratis vpn-tjänster ? Det slutar dock med att det har många nackdelar. Bland dem är den höga risken att våra personuppgifter som genereras och passerar genom ett visst virtuellt privat nätverk kommer att säljas till tredje part. Det finns flera organisationer runt om i världen som förlitar sig på de olika databaserna de köper för att tillhandahålla tjänster relaterade till reklam eller marknadsföring.

Vi måste komma ihåg att även om internettrafiken som går från klienten (oss) till servern (VPN-tjänstföretaget) är krypterad och autentiserad, så dekrypteras denna data när den når servern och dirigeras till Internet, så det är just vid denna tidpunkt som företag kan ange de uppgifter som vi använder.

VPN-leverantörer du inte bör använda

En vanlig faktor bland VPN-leverantörer gillar Facebook Onavo VPN och Opera FreeVPN är det faktum att de samlar in information. Detta, som passerar genom det förmodade virtuella privata nätverket, samlas in för att utföra analyser användbara för organisationen, eller för att direkt all information som samlas in kan delas med tredje part.

Facebook, genom sin tjänst VPN Onavo, en givet vad man ska prata om i steget. Det har visat sig samla in trafikinformation genom tunneln, i syfte att förbättra fördelarna med det sociala nätverket baserat på bland annat användarpreferenser. Har du hört det många gånger Facebook “lyssnar” på vad du säger så att du kan få anpassade annonser? Tja, vi står inför en ganska liknande situation.

HotSpot-sköld är en annan VPN-tjänst som inte rekommenderas. Det är en känd gratis VPN-leverantör i flera år. Det började dock få ryktesproblem från det ögonblick det upptäcktes att trafikinformation automatiskt omdirigerades till webbplatser som anses vara partner. Till exempel företag som är specialiserade på marknadsföring och reklam.

PureVPN är en annan leverantör som har upplevt svårigheter tidigare då han var tvungen att ge information till FBI om brottsfrågor. Men nuförtiden insisterar de på att de inte för någon typ av register eller något liknande eftersom företagets policy har förändrats internt. En viktig detalj i PureVPN är dess smidiga drift och den höga hastighet den ger kunderna.

Som du har sett finns det VPN-tjänster som vi inte bör använda, eller åtminstone inte om informationen som vi ska överföra över Internet är personlig, viktig eller konfidentiell. Om vi ​​bara vill kringgå regionala block för att titta på Netflix kan vi använda dem utan problem eftersom det inte är kritisk information, utöver våra användaruppgifter.

Relaterade Artiklar

Back to top button