Infrastructure as a Service – Definition, förklaring och exempel

I Cloud Computing, även om konceptet inte är så nytt, finns det mycket förvirring när det kommer till infrastruktur som en tjänst(Infrastructure as a Service). De andra två typerna av tjänster som erbjuds av molnleverantörer är mer förståeliga. Den här artikeln tar upp problem relaterade till IaaS .

Vad är Infrastructure as a Service

Molntjänster(Moln)beräkning (inte själva molnet) delas in i tre breda kategorier:

  1. Software as a Service (Software as a Service):(Software as a Service:) du får tillgång till viss programvara som fungerar efter behov. Tror(Tänk) på backuptjänsten. Du har deras programvara och använder den för att säkerhetskopiera dina filer. Den aktiveras när du lägger till en fil i mapparna som ska säkerhetskopieras, annars ligger den bara och tittar på mapparna. Tjänsten är skalbar och säkerhetskopieringsfilerna kan nås med hjälp av olika enheter som kör den medföljande programvaran.
  2. Plattform som en tjänst:(Platform as a Service:) Du får en plattform för att utföra vissa uppgifter. Tänka(Föreställ dig) din egen e-posttjänst. Du har en plattform från vilken du kan komma åt och skicka e-post. Den är även skalbar, vilket innebär att mängden lagringsutrymme beror på antal och typer av mejl. Och du kan komma åt den var som helst.
  3. Infrastruktur som en tjänst(Infrastructure as a Service): IaaS förser företag med den infrastruktur de behöver för att skapa sina egna plattformar för att betjäna sig själva och sina kunder. Föreställ dig en virtuell server. Du kan göra vad du vill med den; inga restriktioner för användningen av servern; Fördelen är att det också är skalbart – du använder så många servrar/samtal du behöver. Den kan också nås var som helst, till skillnad från interna servrar.

Infrastrukturen är vanligtvis virtualiserad så att den kan flyttas från en server till en annan om hårdvaran misslyckas av någon anledning. Maximal(Maximal) drifttid krävs för att ge företag och därmed deras kunder högsta möjliga respons.

Läsa(Läs) : Microsoft Office as a Service.

Bygg SaaS och PaaS med IaaS

infrastruktur som service(Tjänst) kan förstås bättre om man tittar på möjligheterna att skapa andra typer av molnerbjudanden med hjälp av det. Det vill säga du kan gå till IaaS och använda den för att skapa programvara som sedan distribueras till människor. Detsamma ger dig utrymme efter behov för att behålla dina kunder SaaS (programvarutjänst) kan lagra sina data online.

På samma sätt kan du skapa en plattform och erbjuda den till dina kunder som en tjänst. Du kan göra detta genom att anställa de medel som tillhandahålls av IaaS . Detta sparar kostnader och låter dig investera allt eftersom ditt företag eller kundbas växer. Till exempel skapar du onlineversioner Ord , excel och PowerPoint och förse dina användare med en plattform för att skapa dokument, samarbeta, skicka och ta emot e-post, etc. Till en början tar du bara en token för de första användarna. Eftersom det IaaS är skalbar kan du utöka infrastrukturen när plattformen växer.

Läsa: (Läs:) Windows som en tjänst.

Vad ingår i IaaS?

Mer datorkraft för en lägre investering!? Du kan använda tjänsterna IaaS att expandera, minska eller till och med starta eget företag. Tjänsteleverantören kommer att förse dig med den nödvändiga infrastrukturen så att du inte behöver investera mycket i den direkt. Du gör det efter behov.

Medan den grundläggande definitionen IaaS begränsad till virtuella servrar(Server) för datacenter, etc., många leverantörer IaaS ger dig databaser, nätverk, brandväggar etc. inbyggda i virtualisering så att du kan använda dem direkt – utan att behöva köpa grejer eller koda något på noll. Men dessa är ytterligare fördelar och kan därför inte betraktas som en del av infrastruktur(Infrastruktur) som tjänster(Service) .

Att underhålla servrar och hålla dem igång är leverantörernas uppgift IaaS. Användare är ansvariga för att uppdatera OS och annan programvara som de kan använda på infrastrukturen. Detta fall skiljer sig från plattformar(plattformar) som tjänster(Service) och från programvara(Programvara) som en tjänst, när molntjänstleverantören behöver uppdatera sin programvara.

Exempel infrastruktur(Infrastruktur) som tjänster(Service)

När detta skrivs, tjugo(20 november) november 2016, Amazon webbtjänster ( AWS ) är den mest använda tjänsten IaaS . Detta ger hög flexibilitet med bra för- och eftermarknadsrådgivning till mycket överkomliga priser. Microsoft släpar efter i sin tjänst Microsoft Azure . Det finns andra företag i loppet, men de är inte ens så nära.

Google har Beräkna – Inte särskilt populärt och lite dyrt jämfört med liknande erbjudanden, men det får jobbet gjort. Anta(Anta), måste du bearbeta massor av data som skulle hänga dina maskiner. du kan gå till Beräkna och gör det.

Du kan också använda Azurblå inte bara för att skapa applikationer, utan också för att vara värd för och distribuera dem. Detta är bara ett av många exempel på att använda en skalbar infrastruktur på begäran. du kan använda IaaS ( infrastruktur(Infrastruktur) som service(Service) ) för att utöka sina datacenter eller tillhandahålla anpassade tjänster till världen. Möjligheterna är oändliga eftersom det inte längre är ett problem att köpa högkvalitativ utrustning.

I Cloud Computing, även om konceptet inte är mycket nytt, finns det mycket förvirring när det kommer till Infrastruktur som en tjänst. De andra två typerna av tjänster som erbjuds av molnleverantörer är tydligare. Den här artikeln försöker frågor relaterade till IaaS.

Infrastruktur som en tjänst

Vad är Infrastructure as a Service

Cloud computing-tjänster (inte själva molnet) delas in i tre breda kategorier:

  1. Mjukvara som en service: Du får tillgång till viss programvara som fungerar vid behov. Tänk backuptjänst. Du har deras programvara och du använder den för att säkerhetskopiera dina filer. Den aktiveras när du lägger till en fil i mapparna som ska säkerhetskopieras och annars bara ligger och övervakar mapparna. Tjänsten är skalbar och de säkerhetskopierade filerna kan nås med hjälp av olika enheter som kör den medföljande programvaran.
  2. Plattform som en tjänst: Du får en plattform för att utföra särskilda uppgifter. Föreställ dig en e-posttjänst. Du har en plattform där du kan komma åt och skicka e-post. Det är också skalbart – vilket innebär att lagringsutrymmet varierar beroende på antal och typer av e-postmeddelanden. Och du kan komma åt den var som helst.
  3. Infrastruktur som en tjänst: IaaS tillhandahåller den nödvändiga infrastrukturen till företag så att de kan bygga sina egna plattformar för att betjäna sig själva och sina kunder. Föreställ dig en virtuell server. Du kan göra vad som helst med den; det finns inga begränsningar för hur servern ska användas; pluspoäng är att även detta är skalbart – du använder bara så mycket server/samtal som krävs. Den kan också nås från var som helst jämfört med de interna servrarna.

Infrastrukturen är generellt sett virtualiserad så att den kan flyttas från en server till en annan ifall hårdvaran är nere av någon anledning. Maximal drifttid är avgörande för att ge företag och därmed deras kunder maximal respons som möjligt.

läsa: Microsoft Office som en tjänst.

Bygg SaaS och PaaS med IaaS

Infrastructure as a Service kan förstås bättre om man tittar på möjligheterna att skapa andra typer av molnerbjudanden med hjälp av den. Det vill säga, du kan gå till IaaS och använda det för att skapa mjukvara som senare distribueras till människor. Samma sak ger dig utrymme när och när det behövs så att dina SaaS-kunder (mjukvarutjänst) kan lagra sin data online.

På samma sätt kan du bygga en plattform och erbjuda den som en tjänst till dina kunder. Du kan göra detta genom att hyra faciliteter som IaaS tillhandahåller. Det sparar kostnader och låter dig investera allt eftersom ditt företag eller kundbas växer. Till exempel skapar du onlineversioner av Word, Excel och PowerPoint och ger dina användare plattformen för att skapa dokument, samarbeta, skicka/ta emot e-postmeddelanden, etc. Inledningsvis tar du bara upp ett symboliskt belopp för dina första få användare. Eftersom IaaS är skalbart kan du utöka infrastrukturen när plattformen växer.

Läsa: Windows som en tjänst.

Vad ingår i IaaS?

Mer datorkraft till låg investering!? Du kan använda IaaS-tjänster för att expandera, krympa eller till och med starta ditt företag. Tjänsteleverantören ger dig den nödvändiga infrastrukturen så att du inte behöver investera mycket i den direkt. Du gör det när och när det behövs.

Medan den grundläggande definitionen av IaaS är begränsad till virtuella servrar för datacenter etc. datorer, många IaaS-leverantörer ger dig databaser, nätverk och brandväggar etc. tjänster inbyggda i virtualisering så att du kan använda dem direkt – utan att behöva köpa grejer eller koda något från grunden. Men dessa är extra fördelar och kan därför inte betraktas som en del av Infrastructure as a Service.

Underhåll av servrar och underhåll av dem är IaaS-leverantörernas arbete. Användare är ansvariga för att uppdatera OS och annan programvara som de kan använda över infrastrukturen. Detta fall skiljer sig från både Platforms as a Service och Software as a Service där molntjänstleverantören måste hålla sin programvara uppdaterad.

Exempel på Infrastructure as a Service

När denna artikel skrevs den 20 november 2016, Amazon webbtjänster (AWS) är den mest använda IaaS-tjänsten. Det ger hög flexibilitet med bra konsultation före och efter försäljning till mycket överkomliga priser. Microsoft ligger efter med sitt Microsoft Azure service. Det finns några andra företag i loppet men de är inte ens lika nära.

Google har Beräkna – inte särskilt populärt och lite kostsamt jämfört med liknande erbjudanden men får jobbet gjort. Anta att du behöver bearbeta massor av data som skulle hänga dina maskiner. Du kan gå till Compute och få det gjort.

Du kan också använda Azure för att inte bara bygga appar utan också för att vara värd för och distribuera dem. Det är bara ett av många exempel du kan göra med hjälp av skalbar infrastruktur på begäran. Du kan använda IaaS (Infrastructure as a Service) för att utöka dina datacenter eller för att göra anpassade tjänster tillgängliga för hela världen. Möjligheterna är obegränsade eftersom köp av avancerad hårdvara inte längre är ett problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button