Inför kritik kommer DuckDuckGo att blockera Microsofts spårare

DuckDuckGo © © DuckDuckGo

de sökmotor har hört sina användares starka protester och kommer att blockera dataflöden till Microsofts servrar under de kommande dagarna.

DuckDuckGo skryter med att erbjuda sina användare felfri integritet när de surfar, men en kontrovers har nyligen skadat dess rykte.

DuckDuckGo lovar total blockering av spårare men låter Microsofts passera

Tillbaka i juni upptäckte en säkerhetsforskare vid namn Zach Edwards att trots DuckDuckGos löften att blockera alla spårare från tredje part, låter iOS- och Android-versioner Microsofts spårare samla in data som skickas till dess servrar såväl som LinkedIns.

Microsoft och DuckDuckGo har varit samarbetspartners under lång tid och de senare använder tjänsterna från Bing-sökmotorn för att referera till sina egna resultat, med hjälp av personlig information från användare som samlas in i processen.

Denna upptäckt fick användare att hoppa, som kände sig förrådda av det dubbla snacket från deras favoritsökmotor. Efter några veckors tystnad har DuckDuckGo äntligen reagerat med sin ledare Gabriel Weinbergs röst.

Ett avtalsproblem löst… förutom en detalj

En artikel publicerad på den officiella DuckDuckGo-webbplatsen förklarar att företaget var kontraktuellt bundet att auktorisera dessa spårare efter överenskommelsen med Microsoft om Bing-sökresultat – ett argument som redan togs upp i juni förra året när kontroversen var i full gång. .

Gabriel Weinberg säger i dag att han hittat en lösning med det amerikanska förlaget efter flera veckors förhandling så att det inte längre är fallet. Om några dagar kommer blockeringen av Microsoft-spårare att träda i kraft på samma sätt som den som gällde för Google eller Facebook.

DuckDuckGo tillägger dock att endast bat.bing.com-skriptet, som gör det möjligt för Microsoft att bedöma effekten av de annonser som erbjuds, inte kommer att blockeras som standard. Om denna spårning stör dig måste du gå till din webbläsarinställningar och inaktivera annonser i DuckDuckGos sökinställningar.

Källa: Registret

Relaterade Artiklar

Back to top button