Inför flera hot ropar cybersäkerhetsteam efter utmattning

utbrändhet © Pexels / Nataliya Vaitkevich

cyberutpressning, deepfakes och andra… IT-team är för många andfådda, med ett fenomen av utmattning som förstärks av en geopolitisk kontext som är minst sagt känslig.

Cybersäkerhetsvärlden har varit i kaos i flera år, särskilt på grund av professionaliseringen av angripare, covid-19-pandemin och det växande antalet potentiella offer. Men sedan Ryssland invaderade Ukraina har det skett en massiv ökning av cyberattacker, som 65 % av branschfolk säger i VMwares senaste årliga säkerhetsrapport. Konsekvensen är olycklig för cyberns kvinnor och män, som tar upp ett tillstånd av utmattning.

Oroväckande utarmning av cyberkrafter

De viktigaste uppgifterna att ta med sig från studien är den om utbrändhet av IT-team, vilket verkar bli ett återkommande och oroande problem. Under de senaste tolv månaderna, till exempel, sa 47 % av tillfrågade IT-team att de hade rapporterat detta utbrändhet av en eller flera av deras lemmar, med hänvisning till extrem press som huvudmotiv.

69 % av de tillfrågade anställda erkänner till och med att de övervägt att lämna sin tjänst. Så hur man förhindrar dessa utbrändhet och andra trotsa situationer? Två tredjedelar av företagen medvetna om fenomenet anger att de har lanserat interna program för att förbättra välbefinnandet för cyberanställda. Men vad har de att kämpa mot?

I fråga ? Multiplikationen av attacker och deras mångfald

På vägen mot en bättre kamp mot cyberattacker kommer företag att behöva ta hänsyn till flera parametrar. ” Vår rapport avslöjar att två tredjedelar av de tillfrågade har sett användningen av djupförfalskningar som en del av en attack, en ökning med 13 % från föregående år, med e-post också den valda vektorn. Cyberbrottslingar är inte längre begränsade till video- eller syntetisk röstteknik i deras inflytande eller desinformationsverksamhet. Nu använder de deepfakes för att kompromissa med organisationer och få tillgång till sina miljöer säger VMwares chef för cybersäkerhetsstrategi, Rick McElroy.

Förutom djupförfalskningar finns det idag överflöd av cyberutpressningsstrategier, särskilt bland ransomware-författare, vars attacker underlättas av samarbete mellan cyberkriminella grupper. 57 % av de tillfrågade säger att de har blivit offer för en sådan attack under de senaste 12 månaderna.

API:er (applikationsprogrammeringsgränssnitt) har också blivit ett främsta mål för hackare, och företag använder dem i allt större utsträckning för att öka sin tillväxt. Angriparna bestämmer sig verkligen för att äventyra säkerheten för API:erna. 42 % av de tillfrågade säger att hackare väljer att avslöja känsliga data först eller föredrar SQL- och API-injektionsattacker. Distribuerade överbelastningsattacker kommer härnäst.

Slutligen kämpar företag fortfarande med att förstå sidorörelser, som står för 25 % av alla attacker. Cyberkriminella kan byta från skriptvärdar till fillagringssystem, PowerShell eller professionella kommunikationsplattformar. Angripare använder allt till hands för att studera sina måls nätverk på djupet. Bättre att ha största möjliga synlighet av dagens utökade attackyta, för att möta de värsta scenarierna.

Relaterade Artiklar

Back to top button