Induktiv laddning av din elbil, snart i ditt garage?

WiTricity

WiTricity-företaget har tillkännagett implementeringen av en betaversion av ett paket som gör att ett urval av elfordon kan laddas trådlöst med en induktiv laddning.

För tillfället är det bara Tesla Model 3 som kommer att ha tillgång till detta testpaket, men andra märken kommer snart att följa.

Att parkera är att ladda

WiTricity Halo Charging är en nyckelfärdig lösning som syftar till att modernisera sättet att ladda din elbil. Installationen som föreslagits av det amerikanska företaget erbjuder 11 kW effekt och kommer, enligt teamen, att göra det möjligt att ladda ditt fordon med induktion lika snabbt och enklare som en trådbunden laddstation.

För närvarande kommer endast Tesla Model 3s med utrustningen sedan oktober 2021 att ha rätt till detta förbättringspaket, men det rapporteras att Ford Mustang Mach-E konverteras för att dra nytta av detta system och att “ andra fordon är i pipelinen “.

Konkret består paketet av tre delar: väggdosan, direkt ansluten till husets elsystem; laddblocket ska placeras direkt på marken eller under jorden (till exempel för kollektivtrafik); och slutligen mottagarblocket under bilen. Ett system ville vara enkelt och riktat bland annat till hushållen, som enkelt kan installera det i sitt garage.

Betaversionen av WiTricity Halo Charging planeras i USA på mycket begränsade modeller vars urval bör förlängas från 2023. Inget ord å andra sidan om exporten utanför de amerikanska gränserna.

Om samma ämne:
Tesla erbjuder gratis laddning för alla elbilar hos utvalda Superchargers i Ukrainas grannländer

Källa: Elektricitet

Relaterade Artiklar

Back to top button