Indragna produkter: ingen mer mat, nu lurar faran i skönhetsprodukter

Indragna produkter (mat) fortsätter att finnas, märk väl. Men fokus flyttas nu till alla dessa skönhetsartiklar som hittills har gått obemärkt förbi. Det stämmer, för även en ansiktskräm kan bli farlig 2022. Vilket är det vi pratar om? Läs vidare så får du veta!

Indragna produkter: var försiktig med vad du lägger på din hud!

Coop har slagit larm: två välkända produkter har oegentligheter ganska farligt.

Vi pratar om Weleda Baby Extra Gentle Calendula Oil, Doftfri, 200 ml flaska som används ofta av mödrar på grund av dess känsliga och naturliga formulering. De inblandade partierna är:

  • Produktionspartier: H1201-J0202 – EAN: 4001638096560
  • Utgångsdatum (eller minsta lagringstid): 05-2024 Och 07-2024

Anledningen till tillbakadragandet är möjlig närvaro av mikrodroppar vatten inuti oljan för barn. Detta skulle kunna göra utveckla oförenliga mikroorganismer speciellt med nyföddas känsliga hud. OBSERVERA: återbetalningar kommer att utfärdas även utan kvitto.

Den andra skönhetsprodukten är serum i Vichy Liftactive glasampulleranvänds för att förbättra ansiktshudsom ett anti-rynkor, anti-aging och uppstramande. Här är de partier som har dragits tillbaka på grund av försiktighetsåtgärder med tanke på faran vid användning.

  • 1,5 ml glasampuller. – exempelformat
  • 1,5 ml – förpackning. 30 × 1,8 ml
  • konf. 10 × 1,8 ml

Återkallelsen gjordes helt enkelt för att säkerställa dess säkerhet. De ampuller de är faktiskt inne glas och om de inte förvaras på rätt sätt kan de bli ömtåligare. Risken är att användaren inte kommer att kunna öppna dem korrekt.

Men om du behöver det finns det en Grönt nummer ringa vid behov: 800 916 481. En särskild linje har inrättats för att erbjuda information och även för att kommunicera hur man begär en återbetalning och/eller gratis ersättning av produkten.

Relaterade Artiklar

Back to top button