Indien: en tsunami av nya COVID-fall ödelägger landet

Antalet nya covid-infektioner i världen som rapporterats i de olika bulletinerna har just belyst det faktum att Indien, med 314 835 nya fall av SARS-CoV-2-infektioner rapporterade på bara 24 timmar den 21 april, idag är det land med det högsta antalet av infektioner i världen. En riktig tsunami som ödelägger landet, som för närvarande har nästan 16 miljoner infektioner.

Men vad är det som bestämt i Indien denna boom av infektioner trots att landet mirakulöst hade klarat sig undan den andra vågen? Det verkar leda denna häftiga nya våg av smittor från SARS-CoV-2 i detta skede av pandemin var det en sammanflätning av flera faktorer, samma observerade på annat håll. Dessa faktorer inkluderar övertro på utvecklingen av en flockimmunitet efter vaccinationskampanjen, igen för ineffektivt i det asiatiska landet, uppkomsten av nya varianter mer smittsam och dödlig än den ursprungliga Wuhan och inte minst lossning för mycket tidigt restriktioner för resor och mötesplatser.

Efter en initial minskning av infektioner som registrerades förra året februari, antalet nya infektioner i Indien, nu till och med bleknar av den första dödliga vågen. Det var förmodligen en överdrivet optimism vilket fick den indiska befolkningen att tro att de kunde underskatta spridningssituationen. där BBC i en av sina artiklar lyfter han fram dessa aspekter som har fått situationen att förvärras i Indien betydligt. Och medan infektionerna i början registrerades framför allt bland de fattiga människor av indiska megastäder, idag verkar de mest drabbade vara bekvämare lager av populationen. Samma människor som hade undkommit den första vågen och som efter september 2020 hade börjat cirkulera fritt.

Relaterade Artiklar

Back to top button