Indexera dina musik- och videofiler med MediaArchive för Windows 10

Om du är den typen av person som har mycket musik och videor på din dator, skulle det vara en bra idé att organisera dem om du inte redan har gjort det. Att organisera dina filer säkerställer att de är lätta att hitta när som helst.

Indexera din musik och dina videor med MediaArkiv

Programvaran vi ska titta på idag heter MediaArkiv , och av vad vi har sett sedan vi använde programmet under de senaste två veckorna, fungerar det ganska bra. Det finns en hel del saker du kan göra med det här verktyget, och som förväntat kommer vi att diskutera några av dem.

Dessutom måste vi notera det MediaArkiv kan laddas ner gratis och användas så mycket du vill. Låt oss prata mer om denna gratis programvara.

1]Indexera dina filer

Efter nedladdning och installation MediaArkiv nästa steg är att indexera dina filer. Du kan lägga till video, ljud eller båda, det spelar ingen roll. Så länge programmet kan känna igen filformatet bör saker och ting gå åt rätt håll.

Så, för att lägga till filer, klicka på ” Index(Index)”, välj sedan ” Skapa ny(Skapa nytt)” i fönstret som visas. Ge indexet ett namn och välj sedan Lägg till katalog(Lägg till katalog) . Klick(Klicka) på önskad mapp med ditt ljud eller video och lägg snabbt till dem i programmet.

Komplett(Slutför) uppgiften genom att klicka på grön knapp(grön knapp) längst ner.

2]Hitta dina filer

Efter indexeringen kan du fortsätta att söka efter önskat innehåll. Det är enkelt, så låt oss förklara.

För att söka efter innehåll, sök efter orden ” Sökterm(Sökterm)” i huvudmenyn, klicka sedan i fältet och ange din fråga. Klicka på när du är klar Enter-tangent(Enter) för att börja söka direkt.

3]Var specifik med din sökning

För att vara mer exakt kan du välja något av följande alternativ innan du trycker på Enter:

  • Sök i: (Sök i:) Titel / artist, album, allt mer
  • Sök: (Söka efter:) ljud, video, allt(ljud, video, allt)
  • Söktyp: (SearchType:) Exakt, och, eller, liknande(Exakt, och, eller, liknande)

4]Använd alternativet ‘Album Explorer’

Om du vill söka specifikt efter album, dra nytta av alla fördelar album webbläsare(Album Explorer).

Härifrån kan du söka efter album(Album), Titel / artist , katalog(Katalog) och allt(Allt) . Du kan till och med lista alla album för närvarande i indexet genom att klicka på ” Allt(Allt) ” .

5]Konfigurera appen

Det går att anpassa MediaArkiv så att den passar dina behov bäst. För att göra detta, klicka på knappen märkt ” Konfiguration(Config)” och ett nytt fönster bör visas omedelbart.

Här kommer vi att prata om några alternativ.

DJ-läge: (DJ-läge:) MediaArkiv inte bara indexerar ditt ljud och video, utan kan också spela upp innehåll. Använder sig av DJ-läge(DJ Mode) , kan du ändra hur instrumentet spelar upp musik. Du kan till exempel ställa in övertoning och ljudtonning med bara några få mus- och tangentbordsklick.

Sökinställningar:(Sökinställningar:) Sökfunktionen i det här programmet är avgörande eftersom användare kommer att använda den ganska ofta. Så som ni förstår borde detta fungera bra. Lyckligtvis har skaparna lagt till möjligheten att anpassa detta intresseområde. Du kan bestämma om du vill behålla dina sökalternativ eller inte, ändra hur informationen visas, radera din sökhistorik helt och mer.

Design:(Design:) grundläggande design MediaArkiv ganska enkelt om du frågar oss. Men från menyn Konfiguration(Config) » Du kan ändra utseendet på programmet. Bara(Helt enkelt) välj ” Design(Design)” och klicka sedan på något av de tillgängliga teman i listan.

När du har anpassat verktyget efter dina önskemål klickar du på ” Spara konfigurationen(Spara konfiguration) » . Du kan behöva starta om programvaran för att ändringarna ska träda i kraft.

Det här är bara några av flikarna i ” Konfiguration”. (Config)Det finns 13 totalt, så ta en titt på dem alla för att se vad du kan göra för att göra MediaArchive till ditt eget.

Du kan ladda ner den här från dess hemsida (här från dess hemsida) .

Om du är den typen av person som har mycket musik och videor på din dator, skulle det vara trevligt att ha dem organiserade om du inte redan har gjort det. Att ha dina filer organiserade säkerställer att de blir lätta att hitta när du vill ha dem.

Indexera din musik och videor med MediaArchive

Mjukvaran vi ska titta på idag heter MediaArkiv, och av vad vi har sett sedan vi använde programmet de senaste två veckorna, fungerar det ganska bra. Det finns en hel del saker du kan göra med det här verktyget, och som förväntat kommer vi att diskutera några av dem.

Dessutom bör vi notera att MediaArchive är gratis att ladda ner och använda så länge du vill. Låt oss prata mer om denna gratis programvara.

1]Indexera dina filer

Indexera din musik och videor med MediaArchive

När du har laddat ner och installerat MediaArchive är nästa steg att ta här att indexera dina filer. Du kan välja att lägga till antingen video, ljud eller båda, det spelar ingen roll. Så länge programmet kan känna igen filformatet bör allt gå åt rätt håll.

OK, så för att lägga till filer, klicka på Indexvälj sedan Skapa ny från fönstret som visas. Ge indexet ett namn och välj sedan Lägg till katalog. Klicka på rätt mapp med ditt ljud eller video och lägg omedelbart till dem i programmet.

Slutför uppgiften genom att klicka på grön knapp på botten.

2]Sök efter dina filer

Efter indexeringen kan du sedan gå vidare med att söka efter det innehåll du vill ha. Det här är enkelt, så låt oss förklara.

För att söka efter innehåll, leta efter orden Sökterm på huvudmenyn, klicka sedan inuti rutan och skriv din fråga. När du är klar, tryck på Stiga på för att starta sökningen direkt.

3]Var mer exakt med sökning

För att vara mer exakt kan du välja något av följande alternativ innan du trycker på Enter:

  • Sök i:
  • Söka efter:
  • Söktyp:

4]Använd alternativet Album Explorer

Om du vill söka specifikt efter album, dra full nytta av Albumutforskaren.

Härifrån kan du söka efter en Album, Titel / artist, Katalog, och alla. Du kan till och med lista varje album som för närvarande finns i indexet genom att klicka på knappen Alla.

5]Konfigurera appen

Det finns ett alternativ att konfigurera MediaArchive så att det passar dina behov bäst. För att göra detta, klicka på knappen som läser, configoch ett nytt fönster bör visas omedelbart.

Vi kommer att prata om några av alternativen här.

DJ-läge: MediaArchive handlar inte bara om att indexera ditt ljud och dina videor, utan det kan också spela upp innehåll. Med användningen av DJ Mode kan du ändra hur verktyget hanterar uppspelning av musik. Det är till exempel möjligt att konfigurera hur crossfade och ljudfade fungerar med bara några få mus- och tangenttryckningar.

Sökinställningar: Sökfunktionen i detta program är kritisk eftersom användare kommer att använda den ganska ofta. Så som ni förstår måste det fungera bra. Lyckligtvis har skaparna lagt till alternativet för dig att konfigurera detta intresseområde. Du kan bestämma om du vill behålla sökparametrar eller inte, ändra hur den visade informationen visas, radera sökhistoriken i sin helhet och mer.

Design: Grunddesignen för MediaArchive är ganska intetsägande om du frågar oss. Men från Config-menyn kan du ändra utseendet på appen. Välj helt enkelt fliken Design och klicka sedan på något av de tillgängliga teman i listan.

När du är klar med att konfigurera verktyget som du vill, klicka på knappen Spara konfiguration. Du kan behöva starta om programvaran för att aktivera ändringarna.

Det här är bara några av flikarna i menyn Config. Det finns totalt 13, så ta en titt överhuvudtaget för att se vad du kan göra för att göra MediaArchive till ditt.

Du kan ladda ner den här från dess hemsida.

Relaterade Artiklar

Back to top button