Inaktivera Windows sidfil och viloläge för att frigöra utrymme

Inaktivera Windows sidfil och viloläge för att frigöra utrymme. (Inaktivera Windows Pagefile och Hibernation för att frigöra utrymme: ) Om din dator får ont om utrymme på disk(diskutrymme), kan du alltid radera en del av dina data, eller bättre köra diskrensning(diskrensning) för att rensa upp temporära filer, men trots allt det, fortfarande inför samma problem? Då måste du inaktivera Windows swap-fil och viloläge(Windows sidfil och viloläge) för att frigöra hårddiskutrymme. Personsökning(Paging) är ett av systemen minneshantering(minneshantering), där Windows lagrar tillfälliga data om processer som körs på det utrymme som tilldelats på hårddisken ( Pagefile.sys ), och kan omedelbart flyttas tillbaka till drift när som helst. minne(Random Access Memory) ( BAGGE).(BAGGE)

Fil byta(Pagefile) , även känd som fil(växlingsfil) växlingsfil, växlingsfil eller växlingsfil, ofta placerad på din hårddisk på C:pagefile.sys, men du kommer inte att kunna se den här filen eftersom den är dold systemet(System) för att förhindra eventuella skada . eller missbruk(skada eller missbruk). För att bättre förstå pagefile.sys, låt oss ta ett exempel, anta att du öppnar Krom och så fort du öppnar Krom dess filer placeras i Bagge(RAM) för snabbare åtkomst istället för att läsa samma filer från hårddisken.

Inaktivera Windows sidfil och viloläge för att frigöra utrymme

Nu när du öppnar en ny webb sida eller flik(sida eller flik) in Krom laddas den ner och lagras i din random access minne(RAM) för snabbare åtkomst. Men när du använder flera flikar, kanske volymen random access minne(RAM) på din dator är helt slut, i det här fallet Windows flyttar vissa data eller minst använda flikar i Chrome tillbaka till din hårddisk och sätter in den byta . fil,(växlingsfil) och därigenom frigör din Bagge(BAGGE) . Även om åtkomst till data från hårddisken (pagefile.sys) är mycket långsammare, förhindrar det att program kraschar när de är fulla BAGGE.(BAGGE)

Inaktivera Windows växlingsfil och viloläge,(Windows Pagefile och Hibernation) till ledigt utrymme(Frigör utrymme)

Notera.(Obs!) Om du inaktiverar Windows swap-fil för att frigöra utrymme, se till att ditt system har tillräckligt random access minne(RAM) för om du får slut på Bagge(RAM), kommer det inte att finnas något tillgängligt virtuellt minne att tilldela, vilket gör att program kraschar.

Hur man inaktiverar Windows personsökningsfil(Windows personsökningsfil) (pagefile.sys):

1. Högerklicka på “Den här datorn” eller “Min en dator(Dator)” och välj ” Egenskaper”.(Egenskaper.)

Funktioner hos denna PC

2. Nu i menyn till vänster klick(menyklick) Avancerade systeminställningar.(Avancerade systeminställningar.)

avancerade systeminställningar

3. Gå till Fliken “Avancerat”.(Fliken Avancerat) och klicka “Inställningar” under “Prestanda”.(Inställningar under Prestanda.)

avancerade systeminställningar

4. Åter in fönstret Inställningar(Alternativfönster) Prestanda” gå till fliken “Avancerat”.(Fliken Avancerat.)

virtuellt minne

5. Klicka på ” Förändra”(Ändra) under ” Virtuellt minne.(Virtuellt minne.)

6. Avmarkera Hantera automatiskt växlingsfilstorlek för alla enheter.(Hantera automatiskt växlingsfilstorlek för alla enheter.)

7. Markera rutan Ingen växlingsfil(Bockmarkera Ingen sökningsfil) och tryck på knappen Installera(uppsättning) .

Avmarkera kryssrutan Hantera automatiskt växlingsfilstorlek för alla enheter och markera sedan kryssrutan Ingen växlingsfil.

8. Klicka på ” OK(OK)”, klicka sedan på “Apply” och sedan “OK”.

9. Starta om datorn för att spara ändringarna.

Om du snabbt vill stänga av din dator samtidigt som du behåller alla dina program, så att när du slår på datorn igen, kommer du att se alla program när du lämnade dem. Kort sagt, detta är fördelen med viloläge: när du sätter din dator i viloläge, lagras alla öppna program eller applikationer i huvudsak på din hårddisk, varefter datorn stängs av. När du slår på strömmen till din PC kommer den för det första att starta upp snabbare än vid normal uppstart, och för det andra kommer du återigen att se alla dina program eller applikationer när du lämnade dem. Det är här hiberfil.sys-filerna kommer in eftersom Windows skriver information till minnet i denna fil.

Nu detta hiberfil.sys-filen(hiberfil.sys-fil) kan ta upp en monstruös mängd utrymme på disk(diskutrymme) på din PC, så att frigöra detta utrymme på disk(diskutrymme), måste du inaktivera viloläge. Se nu till att du inte kommer att kunna försätta din dator i viloläge, så fortsätt bara om du är bekväm med att stänga av datorn varje gång.

Hur man inaktiverar viloläge(Hibernation) in Windows 10 :

1. Klicka Windows-tangent + X välj sedan “Kommandotolk (admin)”.(Kommandotolk (admin).)

kommandorad med administratörsrättigheter

2. Ange följande kommando i cmd och tryck Stiga på :

powercfg -h av(powercfg -h av)

Inaktivera viloläge i Windows 10 med cmd powercfg -h off

3. När kommandot är klart kommer du att märka det Det finns inte längre ett alternativ i avstängningsmenyn för att försätta datorn i viloläge.(inte längre ett alternativ för att lägga din dator i viloläge i avstängningsmenyn.)

det finns inte längre ett alternativ att försätta datorn i viloläge i avstängningsmenyn.

4. Dessutom, om du går till konduktör och kontrollera (filutforskare och kontrollera)hiberfil.sys fil,(hiberfil.sys-fil) kommer du att märka att den här filen inte finns där.

Notera.(Obs:) För att se hiberfil.sys fil,(hiberfil.sys-fil) behövs avmarkera “Dölj systemskyddade filer” i mappalternativ(avmarkera dölj systemskyddade filer i mappalternativ) .

visa dolda filer och operativsystemfiler

5. Om du av någon anledning behöver aktivera viloläge igen, skriv följande kommando i cmd och tryck Stiga på :

powercfg -h på(powercfg -h på)

6. Starta om datorn för att spara ändringarna.

Rekommenderat för dig:(Rekommenderat för dig:)

  • Åtgärda felet “Operativsystem(Fix operativsystem) inte hittades”(hittade fel)
  • Hur man tar sig ur säker regimen(Läge) in Windows 10
  • Fixa inget ljud i Internet Explorer
  • Fixa Google Chrome 6 Bug(Åtgärda Google Chrome Error 6) (net::ERR_FILE_NOT_FOUND)

Detta är om du har lyckats inaktivera filen Windows-sökning och viloläge(Inaktivera Windows Pagefile och Hibernation) för släpp(Free Up Space) utrymme på din PC, men om du fortfarande har några frågor angående den här artikeln, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

Inaktivera Windows Pagefile och Hibernation för att frigöra utrymme: Om din dator håller på att ta slut på diskutrymme kan du alltid ta bort en del av dina data eller bättre köra diskrensning för att rensa upp temporära filer, men även efter att ha gjort allt det står du fortfarande inför samma problem? Sedan måste du inaktivera Windows sidfil och viloläge för att frigöra utrymme på din hårddisk. Personsökning är ett av minneshanteringsscheman där ditt Windows lagrar tillfälliga data från processer som körs på det utrymme som tilldelats på hårddisken (Pagefile.sys) och kan omedelbart bytas tillbaka till Random Acces Memory (RAM) när som helst.

Sidfilen, även känd som växlingsfilen, sidfilen eller växlingsfilen, finns ofta på din hårddisk på C:\pagefile.sys men du kommer inte att kunna se den här filen eftersom den är dold av systemet för att förhindra eventuella skada eller missbruk. För att bättre förstå pagefile.sys låt oss ta ett exempel, anta att din öppna Chrome och så fort du öppnar Chrome placeras dess filer i RAM-minnet för snabbare åtkomst istället för att läsa samma filer från hårddisken.

Inaktivera Windows Pagefile och Hibernation för att frigöra utrymme

Nu, när du öppnar en ny webbsida eller flik i Chrome, laddas den ner och lagras i ditt RAM-minne för snabbare åtkomst. Men när du använder flera flikar är det möjligt att mängden RAM-minne på din dator är förbrukad, i det här fallet flyttar Windows en viss mängd data eller de minst använda flikarna i chrome tillbaka till din hårddisk och placerar den i sökningen fil som frigör ditt RAM-minne. Även om åtkomst till data från hårddisken (pagefile.sys) är mycket långsammare men det förhindrar att programmen kraschar när RAM-minnet blir fullt.

Inaktivera Windows Pagefile och Hibernation för att frigöra utrymme

Notera: Om du inaktiverar Windows pagefile för att frigöra utrymme, se till att du har tillräckligt med RAM tillgängligt på ditt system, för om du får slut på RAM kommer det inte att finnas något virtuellt minne tillgängligt att allokera vilket gör att programmen kraschar.

Så här inaktiverar du Windows personsökningsfil (pagefile.sys):

1.Högerklicka på Den här datorn eller Den här datorn och välj egenskaper.

Denna PC-egenskaper

2. Klicka nu på från menyn till vänster avancerade systeminställningar.

avancerade systeminställningar

3. Växla till fliken avancerad och klicka sedan inställningar under prestanda.

avancerade systeminställningar

4. Än en gång under Performance Options fönstret växla till fliken avancerad.

virtuellt minne

5.Klicka förändra knappen under

6.Avmarkera Hantera automatiskt växlingsfilstorlek för alla enheter.

7.Markera Ingen växlingsfiloch klicka på uppsättning knapp.

Avmarkera Hantera automatiskt växlingsfilstorlek för alla enheter och markera sedan Ingen växlingsfil

8.Klicka OK klicka sedan på Verkställ följt av OK.

9. Starta om din dator för att spara ändringarna.

Om du snabbt vill stänga av din dator samtidigt som du sparar alla dina program så att när du väl startar datorn igen ser du alla program när du lämnade. Kort sagt, detta är fördelen med viloläge, när du lägger din dator i viloläge sparas i princip alla öppna program eller applikationer på din hårddisk då stängs datorn av. När du får ström på din PC först kommer den att starta snabbare än vid normal start och för det andra kommer du återigen att se alla dina program eller applikationer när du lämnade dem. Det är här hiberfil.sys-filerna kommer in när Windows skriver informationen i minnet till den här filen.

Nu kan denna hiberfil.sys-fil ta ett monstruöst diskutrymme på din PC, så för att frigöra detta diskutrymme måste du inaktivera viloläge. Se nu till att du inte kommer att kunna lägga din dator i viloläge, så fortsätt bara om du känner dig bekväm varje gång du stänger av datorn.

Så här inaktiverar du viloläge i Windows 10:

1.Tryck på Windows-tangenten + X och välj sedan Kommandotolk (Admin).

kommandotolk med administratörsrättigheter

2. Skriv följande kommando i cmd och tryck på Enter:

powercfg -h av

Inaktivera viloläge i Windows 10 med cmd-kommandot powercfg -h off

3. Så snart kommandot är klart kommer du att märka att det finns

det finns inte längre ett alternativ att lägga din dator i viloläge i avstängningsmenyn

4. Om du också besöker filutforskaren och letar efter hiberfil.sys-filen du kommer att märka att filen inte finns där.

Notera: Du måste göra det för att kunna se filen hiberfil.sys.

visa dolda filer och operativsystemfiler

5. Om du av någon slump behöver aktivera viloläge igen, skriv följande kommando i cmd och tryck på Enter:

powercfg -h på

6. Starta om din dator för att spara ändringarna.

Rekommenderat för dig:

Det är om du har lyckats Inaktivera Windows Pagefile och Hibernation För att frigöra utrymme på din PC men om du fortfarande har några frågor angående den här artikeln får du gärna fråga dem i kommentarsektionen.

Relaterade Artiklar

Back to top button