Inaktivera startprogram i Windows 7/8/10

Hatar du inte när du startar din dator och måste vänta 10 minuter medan alla möjliga program laddas: Dropbox antivirus, Krom , Java , Äpple , Adobe , grafikdrivrutiner, skrivardrivrutiner och mer! Jag tror att du förstår min synpunkt. Om du har många program som laddas ner som du inte har använda sig av(inte använda) omedelbart efter start gör de i princip inget annat än att sakta ner din dator och bör inaktiveras.

Om du använder programmet då och då är detta inget problem, för när du bestämmer dig för att använda det, klicka på det för att ladda ner det. Men alla stora mjukvaruutvecklare gillar att ladda sin programvara i minnet direkt så att om du använder deras program kan det laddas snabbt. Detta är bra för ofta använda program, men hur många gånger om dagen öppnar du QuickTime eller Adobe Reader(QuickTime eller Adobe reader) ? Jag skulle hellre ha en fungerande dator innan(dator tidigare) än programmet jag använder varje gång vecka, lastning(veckobelastning) en sekund eller två snabbare.

Att inaktivera startprogram kan öka hastigheten på din dator avsevärt och påverkar vanligtvis inte din dator negativt, eftersom program kan laddas ner manuellt när du klickar på dem.

Hantera startprogram(Hantera startprogram)

Du kan hantera startprogram genom att öppna systeminstallationsverktyg(Systemkonfigurationsverktyg). Klick “Start(Start)”, sedan “Springa(Kör)”, skriv in msconfig och klicka på OK. PÅ Windows 7 du kan bara klicka starta och gå in(Starta och skriv)msconfig. PÅ Windows 10 team msconfig(msconfig kommando) anropar verktyget Systeminställningar(Systemkonfigurationsverktyget), men avsnittet ” Ladda automatiskt(Startup)” visas nu i Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren).

systemkonfiguration

Om du klickar på ” Börja”(Flik Startup) Aktivitetshanteraren(Task Manager) i Windows 10 eller in Dialogrutan Systemkonfiguration(Systemkonfigurationsdialogrutan) öppnas en lista med startobjekt. PÅ Windows 10 listan ser lite annorlunda ut och den ger dig också ytterligare information som den uppskattade effekten av processen på tiden lansera(starttid).

Windows 8 startobjekt

Windows 10 du måste välja ett objekt och sedan klicka på knappen “Inaktivera” i det nedre högra hörnet. PÅ Windows 7 och tidigare avmarkerade du rutan längst till vänster om varje post i listan.

msconfig för windows 7

Notera.(Obs: ) Om du du använder Windows 2000(kör Windows 2000) , när du skriver msconfig får du felmeddelande(felmeddelande) , som säger det Windows hittar inget med det namnet! Det beror på att Microsoft tog bort msconfig funktion(msconfig-funktion) från Windows 2000 (även om hon var det Windows 98 ), och sedan, efter många klagomål, returnerade den till Windows XP !

För att få det att fungera Windows 2000 du behöver ladda ner msconfig-filen och lägg(msconfig-fil och placera) den i mappen C:WINNTSYSTEM32. Här är länken nedan:

http://www.perfectdrivers.com/howto/msconfig.html

Lista börja(startlista) består av två kolumner: startprogrammets namn och (namn på startprogrammet)väg(programsökväg) till startprogrammet . Det kan se lite skrämmande ut och det kan verka som att om du ändrar något kommer du att förstöra din dator, men oroa dig inte. Jag inaktiverar många av mina appar regelbundet utan några problem. Kom ihåg(Kom ihåg) att de flesta av dem bara är applikationer som har installerats på din dator, så att inaktivera dessa program påverkar inte huvudoperativsystemet(kärnoperativsystem).

Men du kanske inte vill inaktivera allt; till exempel om du har antivirusprogram eller installationsverktyget(konfigurationsverktyget) för det trådlösa nätverket vill du att de ska fungera. Om du inte kan ta reda på vad programmet är från namnet, försök att titta på den fullständiga sökvägen.

Som du kan se från listan finns det ett program som heter Java Platform Updater med sökvägen till den körbara filen jusched.exe som du bör inaktivera på grund av alla säkerhetsbrister som java. Om du inte behöver Java för en viss webbplats eller applikation(webbplats eller applikation), inaktivera den och ta bort den från också kontrollpaneler(Kontrollpanel) .

De tre första elementen är relaterade till Intel och jag låter alltid allt som går till C:Windowssystem32 vara aktiverat eftersom det förmodligen styr en hårdvara på systemet. Om du inte vill Krom laddas automatiskt med aviseringar Google Avmarkera den här rutan osv. Adobe läsare – ett annat program som jag alltid inaktiverar tills jag verkligen behöver öppna PDF-fil(PDF-fil).

Om du inte kan avgöra vad programmet är, genom att titta på det namn eller sökväg(namn eller sökväg), försök att inaktivera det och se om det gör någon skillnad efter att du har startat om din dator. I de flesta fall har jag funnit att dessa program inte gör något särskilt användbart på datorn. Om något slutar fungera, sätt bara på processen igen. Klicka på OK(Klicka på OK) och du kommer att uppmanas att starta om din dator. När du loggar in bör du upptäcka att inloggningen går snabbare beroende på hur många objekt du har avmarkerat!

Dock i Windows 10 den visar dig inte ens vägen längre. Det försöker göra det enklare och mer användarvänligt, men jag tycker att det är mer förvirrande. Till exempel i Google Chrome 15 artiklar är laddade och de flesta kallas Google Chrome !

chrome startprocesser

Jag kan bara inte veta vad som laddas och om jag behöver inaktivera det eller inte. Lyckligtvis kan du högerklicka på ett objekt och välja ” Öppna filplats”(Öppna filplats) för att se den exakta sökvägen till EXE-fil(EXE-fil) .

öppna filplatsen

Sammantaget är det fortfarande användbart, men lite svårare att förstå på grund av alltför förenkling. Ett annat sätt att hämta objekt från startlistan är att helt enkelt ladda ner programmet och gå till ” inställningar(Inställningar)” eller ” alternativ(Alternativ) ” . De flesta program har en inställning som laddar programmet vid uppstart, som kan stängas av i själva programmet. Hoppas(Förhoppningsvis) din dator startar lite snabbare. Njut av!

Hatar du inte när du startar upp din dator och måste vänta 10 minuter medan alla typer av program laddas upp: Dropbox, antivirus, Chrome, Java, Apple, Adobe, grafikdrivrutiner, skrivardrivrutiner, etc! Jag tror du förstår min poäng. Om du har massor av program som laddas upp som du inte använder direkt vid uppstart, gör de i princip inget annat än att sakta ner din dator och bör inaktiveras.

Om du ibland använder programmet är det inte ett problem för när du bestämmer dig för att använda det, klickar du på det kommer det att laddas upp. Men alla stora programförfattare gillar att ladda sin programvara i minnet omedelbart så att om du använder deras program kan det laddas upp snabbt. Detta är bra för program som du använder ofta, men hur många gånger om dagen öppnar du QuickTime eller Adobe Reader? Jag skulle hellre kunna ha en fungerande dator tidigare än att ett program jag använder en gång i veckan laddar en sekund eller två snabbare.

Att inaktivera startprogram kan öka hastigheten på din dator avsevärt och kommer vanligtvis inte att påverka din dator negativt eftersom programmen kan laddas manuellt när du klickar på dem.

Hantera startprogram

Du kan hantera dina startprogram genom att öppna Systemkonfigurationsverktyg. Klicka på Start och då SpringaSkriv in msconfig och klicka på OK. I Windows 7 kan du bara klicka på Start och skriva in msconfig. I Windows 10 tar kommandot msconfig fram systemkonfigurationsverktyget, men börja avsnitt visas nu i Aktivitetshanteraren.

msconfig start

systemkonfiguration

Om du klickar på fliken Start i Aktivitetshanteraren i Windows 10 eller i dialogrutan Systemkonfiguration visas listan med startobjekt. I Windows 10 ser listan lite annorlunda ut och den ger dig också lite extra information som den uppskattade inverkan processen har på starttiden.

Windows 8 startobjekt

I Windows 10 måste du välja objektet och sedan klicka på Inaktivera-knappen längst ner till höger. I Windows 7 och tidigare avmarkerar du rutan som finns längst till vänster om varje post i listan.

msconfig för windows 7

Notera: Om du kör Windows 2000, när du skriver in msconfig, får du ett felmeddelande som säger att Windows inte kunde hitta något med det namnet! Det beror på att Microsoft tog ut msconfig-funktionen från Windows 2000 (även om den var i Windows 98) och sedan efter många klagomål, satte den tillbaka till Windows XP!

För att få det att fungera på Windows 2000 måste du ladda ner filen msconfig och placera filen i mappen C:\WINNT\SYSTEM32\. Här är länken nedan:

http://www.perfectdrivers.com/howto/msconfig.html

Startlistan har två kolumner: startprogrammets namn och startprogrammets sökväg. Det här kan se lite läskigt ut och kan tyckas som om du kommer att förstöra datorn om du ändrar något, men var inte orolig. Jag inaktiverar rutinmässigt många av mina applikationer utan problem. Kom ihåg att de flesta av dessa bara är applikationer som installerades på din dator, så att inaktivera dessa program kommer inte att påverka kärnoperativsystemet.

Men du kanske inte vill inaktivera allt; om du till exempel har ett antivirusprogram eller ett trådlöst konfigurationsverktyg vill du behålla dem igång. Om du inte kan förstå vad programmet är av namnet, försök att titta på hela sökvägen.

Som du kan se från listan finns det ett program som heter Java Platform Updater med en sökväg till en körbar som heter jusched.exe, som du bör inaktivera på grund av alla säkerhetsbrister som Java orsakar. Om du inte behöver Java för en specifik webbplats eller applikation, inaktivera den och avinstallera den från kontrollpanelen också.

De tre översta punkterna har att göra med Intel och jag skulle alltid låta allt vara C:\Windows\system32 aktiverat eftersom det förmodligen styr en hårdvara på systemet. Om du inte vill att Chrome ska laddas automatiskt med Google Nu-aviseringar etc, avmarkera gärna det. Adobe Reader är en annan som jag alltid inaktiverar tills jag faktiskt behöver öppna en PDF-fil.

Om du inte kan se vad ett program är från dess namn eller sökväg, försök sedan inaktivera det och se om det gör någon skillnad när du startar om datorn. För det mesta har jag märkt att dessa program inte gör något särskilt användbart på datorn. Om något slutar fungera, aktivera bara processen igen. Klicka på OK och du blir ombedd att starta om datorn. När du loggar in bör du se att inloggningen går snabbare beroende på hur många objekt du avmarkerade!

I Windows 10 visar den dig dock inte ens vägarna längre. Det försöker göra det enklare och mer användarvänligt, men jag tycker att det är mer förvirrande. Till exempel har Google Chrome tydligen 15 objekt som laddas och de flesta av dem heter Google Chrome!

chrome startprocesser

Det är helt enkelt omöjligt för mig att veta vad som laddas och om jag ska inaktivera det eller inte. Tack och lov kan du högerklicka på ett objekt och välja Öppna filplats för att se den exakta sökvägen till EXE-filen.

öppna filplats

Sammantaget är det fortfarande användbart, men lite svårare att förstå på grund av överförenklingen. Det andra sättet att få ut objekt från startlistan är att helt enkelt ladda programmet och gå till Inställningar eller alternativ. De flesta program har en inställning som laddar programmet vid uppstart som kan inaktiveras från själva programmet. Förhoppningsvis startar din dator lite snabbare. Njut av!