Inaktivera säkerhetskopiering av filhistorik i Windows 10 med REGEDIT eller GPEDIT

Filhistorik(File History) är ett kraftfullt verktyg utvecklat av Microsoft , som automatiskt sparar användardata till en extern enhet. För att använda det här verktyget behöver du bara ansluta en extern hårddisk till din dator, lägga till den i din filhistorik och aktivera filhistorik(Filhistorik PÅ) ; och den börjar automatiskt kopiera all data från din dator till den externa enheten. Du kan enkelt aktivera och inaktivera det här verktyget från kontrollpaneler(Kontrollpanel) . Vad händer om du vill inaktivera det här verktyget permanent? I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du inaktiverar permanent filhistorik(Filhistorik) in Windows 10 .

Hur man inaktiverar säkerhetskopiering permanent filhistorik(Filhistorik) in Windows 10

Om du vill inaktivera verktyget permanent ” Filhistorik”(Filhistorik) in Windows 10 måste du ändra inställningarna gruppolicy(Grupppolicy) och register(registret). Vi kommer att beskriva följande metoder en efter en:

  1. Användande redaktör för lokal grupppolicy(Lokal gruppolicyredigerare).
  2. Använda Registereditorn.

1]Användning redaktör för lokal grupppolicy(Lokal gruppolicyredigerare)

Windows 10-användare (Windows 10) Hem(Hem) kan hoppa över denna metod eftersom revisionen Windows 10 Hem(hem) nr redaktör för lokal grupppolicy(Lokal gruppolicyredigerare).

inaktivera grupppolicyredigerare för filhistorik

Första omgången dialog(Kör) Kör fönstret genom att trycka på tangenterna Win+R , skriv sedan gpedit.msc. Tryck sedan på Enter.

Nu inne redaktör för lokal grupppolicy(Local Group Policy Editor) måste du gå till följande sökväg:

Computer Configuration\ Administrative Templates\ Windows Components\ File History

Välj ” Filhistorik”(Filhistorik) på den vänstra panelen. På höger sida ser du alternativet ” Inaktivera filhistorik”. (Stäng av filhistorik) Dubbelklicka på den så öppnas ett nytt fönster.

I fönstret ” Inaktivera(sväng) historia filer”(Filhistorik) välj ” Ingår(Aktiverad)” genom att klicka växla(Radio) bredvid honom. Klicka sedan på ” Tillämpa(Apply)”, sedan “OK” för att spara ändringarna.

Detta kommer att inaktivera verktyget permanent ” Filhistorik”(Filhistorik) , och ingen användare kommer att kunna använda den här funktionen från kontrollpaneler(Kontrollpanel) . Om ändringarna inte påverkar ditt system, starta om det.

För att ångra dina ändringar, upprepa proceduren ovan en gång till och välj ” Inaktiverad(Inaktiverad)” eller ” Inte konfigurerad(Inte konfigurerad)” i fönstret ” Inaktivera(sväng) historia filer”(Filhistorik) .

Läsa(Läs) : Så här återställer du alla lokala grupppolicyinställningar till standard.

2]Använda Registereditorn

Låt oss se hur du kan inaktivera verktyget ” Filhistorik”(Filhistorik) in Windows 10 genom att använda registerredigerare(Registerredigeraren) . Det rekommenderas att du skapar en säkerhetskopia av registret på en hårddisk innan du fortsätter. Detta gör att du kan återställa register(Registret) vid eventuella problem.

inaktivera filhistoriks registerredigerare

Följande steg hjälper dig att göra detta:

Starta dialogrutan Kör och skriv regedit. Efter det klicka OK. Klicka på Ja(OK. Klicka på Ja) i fönstret UAC .

registerredigerare(Registry Editor) måste du gå till följande sökväg:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows

Vrid nu om nyckeln Windows och kontrollera om den innehåller en undernyckel Filhistorik eller inte. Om inte, skapa den. För att göra detta, högerklicka på nyckeln Windows och välj ” Ny > Nyckel “. Detta kommer att skapa en ny undernyckel med standardnamnet. Du måste ändra hans namn till Filhistorik .

Välj underavsnitt Filhistorik och gå till ” Nytt > DWORD (32-bitars värde) genom att högerklicka till höger. Kalla detta nyskapade värde som Inaktiverad .

Dubbelklicka nu på värdet ” Inaktiverad(Inaktiverad)” och ändra dess värde från 0 till 1. Klicka sedan på “OK” för att spara ändringarna.

Detta kommer att inaktivera alternativet permanent Filhistorik . Du kan checka in detta Kontrollpaneler(Kontrollpanel) . Om du inte ser några ändringar startar du om datorn.

Om du vill använda filhistorik(Filhistorik) måste du aktivera det igen. För att göra detta kan du antingen ta bort värdet Inaktiverad eller ändra dess värdedata från 1 till 0 tum registerredigerare(Registerredigeraren) .

Hoppas det här hjälper.

Liknande inlägg(Relaterade inlägg) :

Filhistorik är ett kraftfullt verktyg utvecklat av Microsoft som automatiskt sparar användarens data på en extern enhet. för att använda det här verktyget behöver du bara ansluta en extern hårddisk till din dator, lägga till den i filhistorik och aktivera filhistoriken; och det börjar kopiera hela data på din dator till den externa enheten automatiskt. Du kan enkelt aktivera och inaktivera det här verktyget från kontrollpanelen. Vad händer om du vill inaktivera det här verktyget permanent? I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du inaktiverar filhistorik i Windows 10 permanent.

Hur du inaktiverar säkerhetskopiering av filhistorik i Windows 10 permanent

inaktivera säkerhetskopiering av filhistorik i Windows 10

Om du vill inaktivera filhistorikverktyget i Windows 10 permanent måste du ändra inställningarna för grupprincip och register. Vi kommer att beskriva följande metoder en efter en:

  1. Använda den lokala grupprincipredigeraren.
  2. Använda Registereditorn.

1]Använda den lokala grupprincipredigeraren

Windows 10 Home-användare kan hoppa över den här metoden eftersom Windows 10 Home-utgåvan inte innehåller den lokala grupprincipredigeraren.

inaktivera filhistorik-grupppolicyredigerare

Starta först dialogrutan Kör genom att trycka på Win+R nycklar, skriv sedan gpedit.msc. Efter det, tryck på Enter.

Nu, i den lokala gruppolicyredigeraren, måste du navigera till följande sökväg:

Computer Configuration\ Administrative Templates\ Windows Components\ File History

Välj Filhistorik från den vänstra rutan. Du kommer att se en inställning som heter Stäng av filhistorik på höger sida. Dubbelklicka på den så öppnas ett nytt fönster.

I fönstret Stäng av filhistorik väljer du Aktiverad genom att klicka på radioknappen bredvid den. Därefter klickar du på Verkställ och sedan på OK för att spara ändringarna du har gjort.

Detta kommer att inaktivera filhistorikverktyget permanent och ingen användare kan använda den här funktionen från kontrollpanelen. Om ändringarna inte träder i kraft på ditt system, starta om det.

För att återställa ändringarna, upprepa proceduren ovan igen och välj Inaktiverad eller Inte konfigurerad i fönstret Stäng av filhistorik.

läsa: Så här återställer du alla lokala grupprincipinställningar till standard.

2]Använda Registereditorn

Låt oss se hur du kan inaktivera filhistorikverktyget i Windows 10 med hjälp av Registereditorn. Innan du fortsätter rekommenderar vi att du skapar en säkerhetskopia av registret på en hårddisk. Detta låter dig återställa registret om något problem skulle uppstå.

inaktivera filhistoriks registerredigerare

Följande steg guidar dig om hur du gör detta:

Starta dialogrutan Kör och skriv regedit i den. Klicka sedan på OK. Klicka på Ja i UAC-fönstret.

I Registereditorn måste du gå till följande sökväg:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows

Nu utöka Windows och kontrollera om den innehåller Filhistorik undernyckel eller inte. Om inte, skapa den. För detta, högerklicka på Windows-tangenten och välj “Ny > Nyckel.” Detta kommer att skapa en ny undernyckel med ett standardnamn. Du måste ändra dess namn till FileHistory.

Välj undernyckeln FileHistory och gå till “Nytt > DWORD (32-bitars värde)” genom att högerklicka på höger sida. Namnge detta nyskapade värde som Inaktiverad.

Dubbelklicka nu på värdet Inaktiverat och ändra dess värdedata från 0 till 1. Därefter klickar du på OK för att spara ändringarna du har gjort.

Detta kommer att inaktivera alternativet FileHistory permanent. Du kan kontrollera det i kontrollpanelen. Om du inte ser några ändringar startar du om datorn.

Om du vill använda filhistorik måste du aktivera den igen. För att göra det kan du antingen ta bort det inaktiverade värdet eller ändra dess värdedata från 1 till 0 i registerredigeraren.

Hoppas det här hjälper.

relaterade inlägg:

Relaterade Artiklar

Back to top button