Inaktivera pekskärm i Windows 10 [РУКОВОДСТВО]

Inaktivera pekskärm i Windows 10: (Inaktivera pekskärm i Windows 10: ) du behöver inte hålla dig till den konfiguration som Windows har ställt in för dig. Du har rätt att göra ändringar i enlighet med dina preferenser. När ny teknik formar vår framtid blir den vår livspartner. Operativsystemet Windows 10 är väl utformat för att användas pekskärmar(pekskärm). När det kommer till iPad fungerar den som enda ingång när den är på stationär och bärbar dator(stationär och bärbar dator) kan du lämna den som en extra ingång. Vill du inaktivera pekinmatning(pekskärmsingång) på ditt system? Det kan finnas flera anledningar till att ändra den här inställningen på ditt system. Om din pekskärm(pekskärm) saktar ner din produktivitet eller ger dig inte tillräckligt med njutning, oroa dig inte eftersom du har möjlighet att stänga av den. Dessutom är det inte bara begränsat till att vara inaktiverat, utan du kan aktivera det igen när du vill. Aktivera eller inaktivera pekskärmen i Windows 10(aktivera eller inaktivera pekskärm i Windows 10.) är helt upp till dig.

Inaktivera pekskärm i Windows 10 [РУКОВОДСТВО]

Notera.(Obs:) Process strömavbrott(Inaktiveringsprocessen) är densamma för alla enheter med operativ system (operativ system)Windows 10 – bärbara datorer, surfplattor och stationära datorer. Du måste dock ta reda på om ditt system är konfigurerat på detta sätt eller inte. Ja, du måste se till att din enhet har en 2-i-1-inmatningsmetod. de där. (inmatningsmetod dvs.) du kan mata in via tangentbord och mus(tangentbord och mus), samt via pekskärmen. Således, om du inaktiverar en av dessa metoder, kommer du att kunna fortsätta använda din enhet utan problem.

Varning. (Varning:) Se till(Se till) att du inte stängde av och på den pekskärmsinmatningsmetod,(skärminmatningsmetod) om det är den enda inmatningsmetod,(inmatningsmetod) tillgänglig för din enhet. Om du använder en surfplatta utan nyckelord och mus(sökord och mus) kan du bara styra din enhet med hjälp av pekskärmen. I det här fallet kan du inte inaktivera pekskärmsalternativet.(pekskärm)

Varför inaktivera pekskärmen?(Varför skulle du stänga av pekskärmen?)

Rör faktiskt inmatning(skärminmatning) är väldigt praktiskt för oss alla. Men ibland får du huvudvärk att styra program via pekskärmen. Dessutom fortsätter ibland dina barn att leka med systemet och trycka på skärmen, vilket ofta orsakar problem för dig. Vid det här laget kan du inaktivera pekskärmen Windows 10 . Inte(Don) Känner du ibland att arbetet med dina system via pekskärmen saktar ner dig? Ja, de flesta tycker att det är svårt att styra sitt system via pekskärmen, så de vill inte spara sina redan konfigurerade inställningar. Windows 10 .

En annan orsak kan vara ett fel på beröringen skärm(skärmfunktionalitet) . Det händer ibland att det börjar bete sig som om du rör vid skärmen, men det är det faktiskt inte.

Hur man inaktiverar pekskärmen i Windows 10(Hur man inaktiverar pekskärm i Windows 10)

Notera.(Obs:) Var noga med att skapa punkt (göra)återhämtning(återställningspunkt) till fall om något(fall något) går fel.

Genom att följa stegen nedan kan du enkelt inaktivera den här funktionen:

Steg 1.(Steg 1) Det första du behöver göra är att gå till ” Enhetshanteraren(Enhetshanteraren). Gå in i Enhetshanteraren(Skriv Enhetshanteraren) i fältet Windows-sökning(Windows-sökning) och öppna den. Det är här Windows 10 lagrar information om alla dina enheter som är anslutna till ditt system.

Gå till startmenyn och skriv

ELLER

Du kan se kontrollpanel,(Kontrollpanelen) för att öppna Enhetshanteraren.

 • Öppna kontrollpanel(Kontrollpanelen) på ditt system genom att skriva “Kontrollpanelen” i Windows sökfält(Windows sökfält).

  Gå in i kontrollpanelen i sökningen

 • Välj “Utrustning och ljud(Hårdvara och ljud)”.

  Utrustning och ljud


 • Välj alternativet “Enhetshanteraren”.

  Klicka på Enhetshanteraren i fönstret Maskinvara och ljud.

Steg 2. Här ser du alternativ ” (“alternativ)Mänskliga gränssnittsenheter ”, klicka på den så får du en rullgardinsmeny med alla enheter som är anslutna till ditt system.

Klicka på

Steg 3. Här hittar du ” HID-kompatibel pekskärm(HID-kompatibel pekskärm). Högerklicka på den och välj ” Inaktivera(Inaktivera)” i snabbmenyn.

Högerklicka på den HID-kompatibla pekskärmen och välj Inaktivera.

ELLER

Du kan välja ” HID-kompatibel pekskärm(HID-kompatibel pekskärm) “, klicka Fliken Åtgärd(Åtgärdsfliken) högst upp på fliken och välj ” Inaktivera(Inaktivera)”.

Du kommer få bekräftelse popup,(bekräftelse popup) där du måste välja ” Ja(Ja)”.

Du kommer att få en bekräftelse popup där du måste välja Ja.

Det är allt, din enhet stöder inte längre pekskärmsfunktioner och du har lyckats inaktiverad pekskärm i Windows 10(inaktivera pekskärmen i Windows 10) . På samma sätt kan du slå på funktionen när du vill.

Hur man aktiverar pekskärm i Windows 10(Hur man aktiverar pekskärm i Windows 10)

Allt du behöver göra är att följa stegen ovan och sedan högerklicka HID-kompatibel pekskärm(HID-kompatibel pekskärm) och välj ” Sätta på (Gör det möjligt)»(“alternativ”). Det beror på din komfort och krav(komfort och krav). Du kan inaktivera och aktivera funktioner när som helst sensorisk(pekskärm) på din stationär dator eller bärbar dator(stationär eller bärbar dator). Det är dock alltid en bra idé att först identifiera din enhet och även avgöra om den är en 2-i-1-enhet eller bara har en inmatningsmetod(inmatningsmetod) .

Hur man aktiverar pekskärm i Windows 10

Utvalda:(Rekommenderad:)

 • Lätt flytta mejl(Flytta e-postmeddelanden) från en Gmail-konto(Gmail-konto) till ett annat
 • Flygplansläge(Flygplansläge) stängs inte av i Windows 10 [РЕШЕНО]
 • Skapa skrivbordsgenväg(Skapa skrivbordsgenväg) Windows 10 ( FÖRVALTNING(HANDLEDNING)
 • fyra sätt(Sätt) inaktivera automatiska uppdateringar(Inaktivera automatiska uppdateringar) i Windows 10

Jag hoppas att stegen ovan var till hjälp och att du nu kan enkelt inaktivera pekskärm i Windows 10,(Inaktivera pekskärm i Windows 10,) men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, ställ dem gärna i kommentarsfältet.

Inaktivera pekskärm i Windows 10: Det är inte nödvändigt att du följer den konfiguration som Windows ställt in för dig. Du har befogenhet att göra ändringarna enligt dina preferenser. När den nya tekniken formar vår framtid, håller den på att bli vår integrerade livspartner. Operativsystemet Windows 10 är väl utformat för att integrera pekskärmar. När det kommer till iPad fungerar den som den enda ingången medan du i stationära och bärbara datorer kan behålla den som sekundär ingång. Vill du stänga av pekskärmsingången från ditt system? Det kan finnas flera anledningar till att ändra den här inställningen på ditt system. Om din pekskärm saktar ner din produktivitet eller inte ger dig tillräckligt med kul, oroa dig inte eftersom du har möjlighet att inaktivera den. Dessutom är det inte bara begränsat till att inaktivera det utan du kan aktivera det igen när du vill. Det är helt ditt val att

Inaktivera pekskärm i Windows 10 [GUIDE]

Notera: Inaktiveringsprocessen liknar alla enheter som använder Windows 10 operativsystem – bärbara datorer, surfplattor och stationära datorer. Du måste dock ta reda på om ditt system är konfigurerat på det sättet eller inte. Ja, du måste se till att din enhet har en 2-i-1-inmatningsmetod, dvs du kan mata in via tangentbord och mus såväl som via pekskärm. Således, om du inaktiverar en av dessa metoder, kan du fortsätta använda din enhet utan problem.

Varning: Se till att du inte stänger av eller inaktiverar pekskärmsinmatningsmetoden om det är den enda inmatningsmetoden som är tillgänglig för din enhet. Om du använder surfplattan utan nyckelord och mus är bara pekskärmen ditt alternativ för att hantera din enhet. I det här fallet kan du inte inaktivera pekskärmsalternativet.

Varför skulle du stänga av pekskärmen?

Visst är pekskärmsingång väldigt bekväm för oss alla. Men ibland tycker du att det är mer jobbigt att hantera dina program via pekskärmen. Dessutom, ibland fortsätter dina barn att leka med systemet och trycka på skärmen ofta, vilket orsakar problem för dig. I det ögonblicket kan du välja att inaktivera pekskärmen i Windows 10. Känner du inte ibland att arbetet med dina system via pekskärmen saktar ner dig? Ja, de flesta tycker inte att det är lätt att hantera sitt system via pekskärmen, därför vill de inte behålla de redan konfigurerade inställningarna för Windows 10.

En annan orsak kan vara att pekskärmens funktion inte fungerar. Det händer ibland att det börjar bete sig som om du rör vid skärmen medan du inte är det.

Hur man inaktiverar pekskärmen i Windows 10

Notera: Se till att skapa en återställningspunkt ifall något går fel.

Genom att följa stegen nedan kan du enkelt inaktivera den här funktionen:

Steg 1 – Det första du behöver göra är att navigera till “Enhetshanteraren“sektion. Skriv Enhetshanteraren i Windows sökrutan och öppna den. Det är platsen där Windows 10 lagrar information om alla dina enheter som är anslutna till ditt system.

Gå till startmenyn och skriv

ELLER

Du kan bläddra igenom kontrollpanelen för att öppna “Enhetshanteraren”

 • öppna kontrollpanel på ditt system genom att skriva “Kontrollpanelen” i Windows sökfält.

  Skriv kontrollpanelen i sökningen

 • Välj hårdvara och ljud alternativ.

  hårdvara och ljud


 • Välj alternativet Enhetshanteraren.

  Klicka på Enhetshanteraren under fönstret Maskinvara och ljud

Steg 2 – Här ser du “Mänskliga gränssnittsenheter”-alternativet, klicka på det så får du en rullgardinsmeny med alla enheter som är anslutna till ditt system.

Klicka på alternativet Human Interface Devices för att visa alla enheter som är anslutna till ditt system

Steg 3 – Här hittar duHID-kompatibel pekskärm“. Högerklicka på den och välj ‘Inaktivera‘ från snabbmenyn.

Högerklicka på HID-kompatibel pekskärm och välj Inaktivera

ELLER

Du kan väljaHID-kompatibel pekskärm” och klicka på Fliken Åtgärd på den övre sidan av fliken och välj”Inaktiveraalternativ.

Du kommer att få en bekräftelse popup där du måste välja ‘Ja‘.

Du kommer att få en bekräftelse popup där du måste välja

Det är allt, din enhet har inte längre stöd för pekskärmsfunktioner och du har framgångsrikt . På samma sätt kan du slå på funktionen när du vill.

Hur man aktiverar pekskärm i Windows 10

Allt du behöver göra är att följa de ovan nämnda stegen, högerklicka sedan på HID-kompatibel pekskärm och välj “Gör det möjligtalternativ. Det beror på din komfort och dina krav. När du vill kan du inaktivera och aktivera pekskärmsfunktionen på din stationära eller bärbara dator. Det rekommenderas dock alltid att först identifiera din enhet och om det är en 2-i-1-enhet eller bara har en enda inmatningsmetod.

Hur man aktiverar pekskärmen i Windows 10

Rekommenderad:

Jag hoppas att stegen ovan var till hjälp och nu kan du enkelt Inaktivera pekskärm i Windows 10, men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.