Inaktivera förhandsvisning av miniatyrer i Aktivitetsfältet i Windows 7/8/10

I ett tidigare inlägg skrev jag om varför Windows kanske inte visar förhandsvisningar av aktivitetsfältets miniatyrbilder som standard och istället bara visar en textlista.

Men om i Windows förhandsvisning av miniatyrbilder är aktiverad, kommer du att se riktiga skärmdumpar av program eller fönster som öppnas när du håller musen över ikonen.

Förhandsgranskning av aktivitetsfältet i Windows 7

Tyvärr gillar inte alla det! Om du är van vid en vanlig gammal lista kommer detta att vara väldigt irriterande. Vissa användare är mer visuella och andra inte. I den här artikeln kommer jag att gå igenom de olika sätten att inaktivera förhandsvisningar av miniatyrer i aktivitetsfältet.

Metod 1 – Grupppolicy

Om du använder utgåvor Windows 7/8/10 professionell , Slutlig eller Företag , kan du inaktivera förhandsvisning av aktivitetsfältet i grupppolicy. Om du har Windows 7/8/10 förrätt , Hem eller Hem Premium gå till nästa metod.

Klick ” Start(Start)” och skriv in gpedit.msc och gå sedan till nästa alternativ:

User Configuration – Administrative Templates – Start Menu and Taskbar

I den högra rutan dubbelklickar du på ” Inaktivera aktivitetsfältets miniatyrer(Stäng av aktivitetsfältets miniatyrer)” och välj alternativknappen ” Aktiverad”.(aktiverad)

Nu är det bara att starta om din dator och aktivitetsfältets miniatyrbilder ska vara inaktiverade! Tillräckligt(Ganska lätt!

Metod 2 (Metod 2) – inaktivera Aero(–Stäng av Aero) in Windows 7/8/10

Det andra sättet att inaktivera förhandsvisningen i aktivitetsfältet är att helt enkelt inaktivera Aero i Windows 7 . Observera att du kommer att förlora alla snygga föremål Aero så fort du gör detta, till exempel, Aero Peek och Aero Shake .

Att inaktivera Aero i Windows högerklicka på skrivbordet(Skrivbord) och välj ” Personalisering(Anpassa) » .

Skrivbord

Scrolla nu ner och välj huvudtemat. Det är allt du behöver göra för att inaktivera Aero !

huvudtema för windows 7

Windows 10-användare(Windows 10) måste du redigera registret för att återgå till standardlistvyn. Gå vidare till nästa nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband

I den högra rutan, högerklicka och välj ” Skapa(ny)- DWORD-värde (32-bitars)”( DWORD (32-bitars) värde ) . Ge det ett namn Antal miniatyrer. Du kommer att skapa en 32-bitars DWORD oavsett om du använder 32-bitars eller 64-bitarsversionen av Windows. Den ska som standard vara 0, vilket är vad vi vill ha.

Det är värt att notera att den här metoden inte fungerar med den senaste Creator-uppdateringen i Windows 10 ! Verkar vara, Microsoft gjorde det så att i den senaste versionen Windows 10 du kan bara inte stänga av förhandsvisningar i aktivitetsfältet längre.

Den enda lösningen som fungerar är att öka hovringsfördröjningstiden så att förhandsgranskningen inte visas på cirka 30 sekunder. Men inte ens en textlista kommer att visas med denna metod, så det beror på dina önskemål. För att öka svävtiden, gå till nästa tangent:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Här vill du skapa en ny DWORD-värde(DWORD) (32-bitars) namngiven ExtendedUIHoverTime och ge det ett värde 10 000 (värde)eller(10 000 ) ovan. I grund och botten är det antalet millisekunder som den väntar innan den visar förhandsgranskningen av aktivitetsfältet. Du kan ställa in den på 20 000 i 20 sekunder, 30 000 i 30 sekunder, etc.

Metod 3 – Använd 7+ aktivitetsfältsjustering

Den sista metoden innebär att ladda ner en liten applikation som kan användas för att inaktivera förhandsvisningar i aktivitetsfältet. Det enda med det här programmet är att det inaktiverar allt!

Jag menar, när du håller muspekaren över ikonerna i aktivitetsfältet visas absolut ingenting, inte ens textfönsterlistan!

Programmet heter 7+ Taskbar Tweaker och kommer i 32-bitars och 64-bitars versioner, så se till att du laddar ner rätt version.

inaktivera förhandsvisning i aktivitetsfältet

Markera bara rutan ” Inaktivera(Inaktivera) “i det nedre högra hörnet förhandsgranskning av miniatyrbilder(förhandsgranskning av miniatyrbilder) . Hoppas(Förhoppningsvis) kommer en av metoderna att fungera för dig även om du använder Windows 10 . Njut av!

I ett tidigare inlägg skrev jag om varför Windows kanske inte visar förhandsvisningar av aktivitetsfältets miniatyrbilder som standard, utan istället bara visar en textlista.

inaktivera förhandsvisningar av miniatyrer

Men om du har miniatyrbildsförhandsvisningar aktiverade i Windows, kommer du att se faktiska skärmdumpar av programmen eller fönstren som är öppna när du håller musen över ikonen.

förhandsvisningar i aktivitetsfältet i Windows 7

Tyvärr gillar inte alla detta! Om du är van vid bara en vanlig gammal lista kommer detta att bli väldigt irriterande. Vissa användare är mer visuella och andra inte. I den här artikeln kommer jag att berätta för dig de olika sätten du kan stänga av förhandsvisningar av miniatyrer i aktivitetsfältet.

Metod 1 – Grupppolicy

Om du kör Windows 7/8/10 Professional, Ultimate eller Enterprise-utgåvor kan du inaktivera förhandsvisningar i aktivitetsfältet i grupppolicy. Om du har Windows 7/8/10 Starter, Home eller Home Premium, gå vidare till nästa metod.

Klicka på Start och skriv in gpedit.msc och navigera sedan till följande inställning:

User Configuration – Administrative Templates – Start Menu and Taskbar

I den högra rutan dubbelklickar du på Stäng av aktivitetsfältets miniatyrer och välj Aktiverad Radio knapp.

Nu är det bara att starta om datorn och aktivitetsfältets miniatyrer bör vara avstängda! Ganska lätt!

Metod 2 – Stäng av Aero i Windows 7/8/10

Det andra sättet att stänga av förhandsvisningar i aktivitetsfältet är att helt enkelt stänga av Aero i Windows 7. Observera att du kommer att förlora på alla tjusiga Aero-grejer när du gör det här som Aero Peek och Aero Shake.

För att inaktivera Aero i Windows, högerklicka på Skrivbord och välj personifiera.

skrivbordspersonlighet

Scrolla nu ner och välj ett grundläggande tema. Det är allt du behöver göra för att stänga av Aero!

grundläggande tema för windows 7

För Windows 10-användare måste du redigera registret för att gå tillbaka till standardlistvyn. Navigera till följande nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband

I den högra rutan högerklickar du och väljer Ny DWORD (32-bitars) värde . Ge det namnet Du skapar 32-bitars DWORD oavsett om du har 32-bitars eller 64-bitars Windows. Som standard ska den ha värdet 0, vilket är vad vi vill ha.

Det är värt att notera att den här metoden inte fungerar med den senaste Creator-uppdateringen i Windows 10! Tydligen har Microsoft gjort det så att du helt enkelt inte kan inaktivera förhandsvisningarna i aktivitetsfältet längre i den senaste versionen av Windows 10.

Den enda lösningen som fungerar är att förlänga hovringsfördröjningstiden så att förhandsvisningen inte dyker upp på ungefär 30 sekunder. Men med den här metoden kommer inte ens en textlista att dyka upp, så det beror på dina önskemål. För att förlänga hovringstiden, gå till följande nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Här vill du skapa ett nytt DWORD-värde (32-bitars) anropat och ge det ett värde på 10 000 eller högre. I grund och botten är detta antalet millisekunder som den väntar innan den visar förhandsvisningar i aktivitetsfältet. Du kan ställa in den på 20 000 i 20 sekunder, 30 000 i 30 sekunder, etc.

Metod 3 – Använd 7+ Taskbar Tweaker

Den sista metoden innebär att du laddar ner en liten app som du kan använda för att stänga av förhandsvisningar i aktivitetsfältet. Det enda med det här programmet är att det inaktiverar allt!

Vad jag menar är att när du håller muspekaren över ikonerna i aktivitetsfältet, dyker absolut ingenting upp, inte ens en textlista över fönstren!

Programmet heter 7+ Taskbar Tweaker och det kommer i en 32-bitars och 64-bitars version, så se till att du laddar ner rätt.

inaktivera förhandsvisningar i aktivitetsfältet

Kolla helt enkelt Inaktivera ruta längst ner till höger under Miniatyr förhandsgranskning. Förhoppningsvis fungerar en av metoderna för dig även om du kör Windows 10. Njut!

Relaterade Artiklar

Back to top button