Inaktivera Chrome-virussökning om nedladdningar har fastnat i en virussökning

När du laddar upp en fil med den inbyggda uppladdningsprogrammet Google Chrome eller någon annan webbläsare byggd med motorn Krom, som ny (Krom)Microsoft Edge , innan den slutför nedladdningen skannar den filen efter ett virus. Men vissa användare rapporterar krascher i dessa webbläsare Krom när fasen virusskanning(Skanna efter virus) tar mycket lång tid eller pågår i all oändlighet. Orsaken till detta fel ligger i en skadad webbläsarinstallation. I den här artikeln kommer vi att titta på hur man löser detta problem i Windows 11/10 .

Nedladdningar(Nedladdningar) hänger sig under sökning efter virus i Krom

Inaktivera Chrome-virussökning

Du kan prova följande förslag:

  1. Inaktivera funktionen skannar efter virus (Virussökning)Krom .
  2. Återställ webbläsarinställningarna för Chrome.

ett] Inaktivera(Inaktivera) funktion virusskanning(Virusskanning) in Krom.

Det är värt att notera att den här metoden kommer att minska säkerhetsnivån på din dator – trots allt kan även skadliga filer nu laddas ner med en webbläsare. Men du behöver inte oroa dig om ditt antivirus övervakar din dator för hot utanför din webbläsare.

Inaktivera Chrome-virussökning

Klicka på knappen Meny(Meny)” i det övre högra hörnet och välj ” Inställningar”. (Inställningar. ) Klicka på ” Dessutom (Avancerat)” för att gå till ” Sekretess och säkerhet (Sekretess och säkerhet)”. Välj ett alternativ för sync och Googles tjänster.(Synkronisering och Google-tjänster.)

Inaktivera ” Säker Surf (Säker surfning)” .(av.)

Starta om din webbläsare och ditt problem bör vara löst.

Detta kommer att inaktivera alla skadliga webbplatskontroller, nätfiskekontroller och kontroller för potentiellt skadliga nedladdningar.

2]Återställ webbläsaren Chrome

Som en korrekt lösning rekommenderar vi att du återställer webbläsaren Chrome (återställ webbläsaren Chrome) eller webbläsaren Microsoft Edge Chromium (webbläsaren Microsoft Edge Chromium) och kontrollerar om det löser dina problem.

Observera att detta tar bort all din webbläsardata och återställer dess standardfunktioner.

Det här inlägget ger ytterligare förslag för att åtgärda filnedladdningsfel i webbläsaren Google Chrome.

Jag hoppas att den här guiden hjälper dig.(Jag hoppas att den här guiden hjälper dig.)

När du laddar ner en fil med den inbyggda nedladdningsprogrammet för en Google Chrome eller någon annan webbläsare gjord med Chromium-motorn – som den nya Microsoft Edge, innan det slutliga slutförandet av den nedladdningen skannar den filen efter ett virus. Men vissa användare har rapporterat ett fel för dessa Chromium-webbläsare där Söker efter virus fasen tar mycket lång tid eller pågår på obestämd tid. Orsaken till detta fel ligger i en skadad installation av webbläsaren. I den här artikeln kommer vi att kolla in hur du åtgärdar det här problemet på Windows 11/10.

Nedladdningar har fastnat i meddelandet Sök efter virus i Chrome

Nedladdningar som fastnat vid

Inaktivera Chrome-virussökning

Du kan prova följande förslag:

  1. Inaktivera virussökningsfunktionen i Chrome.
  2. Återställ webbläsaren Chrome.

1]Inaktivera virussökningsfunktionen i Chrome

Det är värt att notera att den här metoden kommer att minska säkerhetsnivån på din dator – eftersom även skadliga filer nu kan laddas ner med webbläsaren. Men du bör inte vara orolig om ett antivirus övervakar din dator för hot utanför webbläsaren.

Inaktivera Chrome-virussökning

Välj menyknappen i det övre högra hörnet och välj inställningar. Klicka på Avancerad knappen för att navigera till avsnittet. Välj alternativet för Sync och Google-tjänster.

Växla alternativet för Säker surfning att vara av.

Starta om din webbläsare och ditt problem bör vara löst.

Detta kommer att inaktivera alla skadliga webbplatskontroller, nätfiskekontroller och potentiellt skadliga nedladdningskontroller.

2]Återställ webbläsaren Chrome

Som en korrekt lösning rekommenderar vi att du återställer webbläsaren Chrome eller din Microsoft Edge Chromium-webbläsare och kontrollerar om det löser dina problem.

Du bör notera att detta kommer att ta bort all din webbläsardata och återställa den till sin out-of-the-box-upplevelse.

Det här inlägget ger ytterligare förslag för att åtgärda filnedladdningsfel i webbläsaren Google Chrome.

Relaterade Artiklar

Back to top button