Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10

Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10: (Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10: )du(Blev) frustrerad över UAC (User Account Control) popup? De flesta versioner Windows som börjar med den senaste och slutar med tidigare versioner, visar popup-fönster UAC närhelst du installerar program, kör något program eller försöker göra ändringar på din enhet. Detta är en av de många systemsäkerhetsfunktionerna som skyddar ditt system från alla oönskade ändringar eller attacker från skadlig programvara som kan göra ändringar i ditt system. Detta är en mycket användbar funktion. Men vissa människor tycker inte att det är tillräckligt användbart eftersom de blir irriterade när UACWindows popup-fönster visas om och om igen på deras skärm när de försöker starta eller köra något program. I den här artikeln kommer vi att förklara två metoder för att inaktivera UAC uppgifter(Kontroll av användarkonto) UAC ) i Windows 10 .

Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10(Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10)

Se till att skapa en återställningspunkt om något går fel.

Metod 1 – Inaktivera kontroll av användarkonto (UAC) med kontrollpanelen(Metod 1 – Inaktivera kontroll av användarkonto (UAC) med kontrollpanelen)

ett. Hitta kontrollpanelen med Windows-sökning,(Sök efter kontrollpanelen med Windows Search) klicka sedan på sökresultatet för att öppna kontrollpanel.(Kontrollpanel.)

Öppna kontrollpanelen genom att söka med sökfältet.

2. Nu måste du gå till ” Användarkonton > Användarkonton på kontrollpanelen.

Klicka på

3. Klicka nu på ” Ändra inställningar för kontroll av användarkonto( Ändra inställningar för kontroll av användarkonto) » i kontrollpanelen.

Klicka på

4.Här ser du UAC-reglaget. Du måste flytta markören nedåt(Du måste skjuta markören till botten) till inaktivera UAC-popupen på din enhet.(inaktivera UAC-popupen på din enhet.)

Flytta markören nedåt för att inaktivera UAC-popupen.

5. Klicka slutligen på OK och klicka på när du får ett bekräftelsemeddelande “Ja”-knappen.(Ja-knappen.)

6. Starta om enheten för att helt tillämpa ändringarna på enheten.

Notera.(Obs:) Om du vill återaktivera UAC du bara behöver rulla reglaget uppåt(rulla skjutreglaget uppåt) och spara ändringarna.

Alternativt kan du inaktivera den här funktionen genom att gå till ” System och säkerhet > Administrativa verktyg » på kontrollpanelen.

Administrativa verktyg i kontrollpanelen

Här hittar du lokal säkerhetspolicy(Lokal säkerhetspolicy). Dubbelklicka på den för att öppna dess inställningar.

Expandera nu Lokala policyer och välj Alternativ säkerhet(Säkerhetsalternativ). På den högra panelen ser du flera UAC-relaterade inställningar(UAC-relaterade inställningar) . Högerklicka på var och en av dem och välj ” Inaktivera”. (avaktivera.)

Under Säkerhetsalternativ, dubbelklicka på UAC-relaterade alternativ, inaktivera och aktivera dem.

Metod 2 – Inaktivera användarkontokontroll (UAC) med hjälp av Registereditorn.(Metod 2 – Inaktivera kontroll av användarkonton (UAC) med hjälp av Registereditorn)

Ett annat sätt att inaktivera den här funktionen på din enhet är att använda Windows-registret(Windows-registret). Om du inte kunde använda metoden ovan kan du använda det här alternativet.

Notera. Metod (notera:) kontrollpaneler(Kontrollpanelen) är säker för icke-tekniska personer. Eftersom att ändra registerfilerna felaktigt kan skada ditt system. Därför, om du ändrar registerfilerna, måste du först göra en fullständig säkerhetskopia av ditt system (fullständig säkerhetskopia av ditt system) så att om något går fel, kan du återställa systemet till dess bästa funktionsläge.

1. Tryck på Windows + R, skriv regedit och tryck på Enter eller tryck på OK.

Tryck på Windows-tangenten + R, skriv sedan regedit och tryck på Enter.

2. Navigera till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Policies > System

3. På den högra panelen måste du hitta Aktivera LUA . Högerklicka på den och välj ” Förändra(Ändra)”.

Gå till HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - Policies - System och hitta EnableLUA.

4. En ny kommer att öppnas här Windows där du behöver ställ in DWORD-värdesdata till 0(ställ DWORD-värdesdata till 0) och klicka på OK.

Ställ in DWORD-värdesdata till 0 och spara den.

5. När du har sparat data kommer du att se ett meddelande längst ner till höger på din enhet som ber dig starta om enheten.

6. Starta bara om systemet för att ändringarna i registerfilerna ska träda i kraft. Efter omstart av systemet, användarkontokontroll uppgifter(Kontroll av användarkonto) UAC) in (UAC)Windows 10 kommer att inaktiveras.

Sammanfattning:(Avsluta:) Det rekommenderas i allmänhet inte att inaktivera den här funktionen på din enhet eftersom den är aktiverad som standard för att hålla ditt system säkert. Men i vissa situationer där du vill inaktivera den kan du följa metoderna. Det bästa är att när du vill aktivera den här funktionen behöver du bara följa samma metoder för att aktivera den igen.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Jag hoppas att den här artikeln var till hjälp och nu kan du enkelt inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10 (Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10), men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, fråga gärna i kommentarsfältet.

Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10: Blev du frustrerad över uppkomsten av en UAC (User Account Control)? De flesta av Windows-versionerna från den senaste till de tidigare versionerna visar UAC-popup-fönster när du installerar några program eller startar något program eller försöker göra ändringar på din enhet. Det är en av många systemsäkerhetsfunktioner för att skydda ditt system från oönskade ändringar eller skadliga attacker som kan göra ändringar på ditt system. Det är en mycket användbar funktion. Men vissa människor tycker inte att det är tillräckligt användbart eftersom de blir irriterade när UAC Windows popup-fönster kommer igen och igen på deras skärm när de försöker starta eller köra några program. I den här artikeln kommer vi att förklara två metoder för att inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10.

Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10

Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt ifall något går fel.

Metod 1 – Inaktivera kontroll av användarkonto (UAC) med kontrollpanelen

1. klicka sedan på sökresultatet för att öppna kontrollpanel.

Öppna Kontrollpanelen genom att söka efter den med hjälp av sökfältet

2.Nu måste du navigera till Användarkonton > Användarkonton under Kontrollpanelen.

Från Kontrollpanelen klickar du på Användarkonton

3. Klicka nu på Ändra inställningar för kontroll av användarkonto alternativet i Kontrollpanelen.

Klicka på Ändra inställningar för användarkontokontroll

4. Här ser du UAC Slider. Du måste skjuta markören till botten för att

Skjut markören till botten för att inaktivera UAC-popupen

5. Klicka slutligen på OK och när du får ett meddelande om att bekräfta, klicka på Ja-knappen.

6. Starta om din enhet för att tillämpa ändringarna helt på din enhet.

Notera: Om du vill aktivera UAC igen behöver du bara och spara ändringarna.

Alternativt kan du inaktivera den här funktionen genom att navigera till System och säkerhet > Administrativa verktyg under Kontrollpanelen.

Administrativa verktyg under Kontrollpanelen

Här kommer du att lokalisera Lokal säkerhetspolicy. Dubbelklicka på den för att öppna dess inställningar.

Utöka nu de lokala policyerna och välj säkerhetsalternativ. På den högra rutan kommer du att märka flera . Högerklicka på var och en av dem och välj inaktivera.

Under Säkerhetsalternativ dubbelklicka på UAC-relaterade inställningar inaktivera och aktivera dem

Metod 2 – Inaktivera användarkontokontroll (UAC) med hjälp av Registereditorn

En annan metod för att inaktivera den här funktionen från din enhet är att använda Windows-registret. Om du inte lyckas med den ovan nämnda metoden kan du använda det här alternativet.

Notera: Kontrollpanelmetoden är säker för de människor som inte är så tekniska. Eftersom att ändra registerfilerna felaktigt kan skada ditt system. Därför, om du ändrar registerfiler, måste du först ta en fullständig säkerhetskopia av ditt system så att om något går fel kan du återställa systemet till sitt bästa fungerande skick.

1.Tryck på Windows+R och skriv regedit och tryck på Enter eller klicka på OK.

Tryck på Windows-tangenten + R och skriv sedan regedit och tryck på Enter

2. Navigera till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Policies > System

3.På den högra rutan måste du hitta Aktivera LUA. Högerklicka på den och välj Ändra alternativ.

Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - Policies - System och leta reda på EnableLUA

4. Här öppnas nya Windows där du behöver ställ in DWORD-värdesdata till 0 och klicka på OK.

Ställ in DWORD-värdesdata till 0 och spara dem

5. När du har sparat data kommer du att märka ett meddelande längst ned till höger på din enhet som ber dig starta om enheten.

6. Starta bara om ditt system för att implementera ändringarna som du gjort i registerfilerna. När ditt system startar om kommer användarkontokontroll (UAC) att inaktiveras i Windows 10.

Sammanfatta: I allmänhet rekommenderas det inte att inaktivera den här funktionen från din enhet eftersom den som standard är aktiverad för att skydda ditt system. Men i vissa situationer där du vill inaktivera den kan du följa metoderna. Det bästa är att när du vill aktivera den här funktionen behöver du bara följa samma metoder för att aktivera den igen.

Rekommenderad:

Jag hoppas att den här artikeln var till hjälp och att du nu kan enkelt Inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10, men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.

Relaterade Artiklar

Back to top button