Inaktivera Aero Snap/Snap Assist i Windows 7/8/10

Börjar med Windows 7 , Microsoft Lagt till Aero Snap en del av möjligheterna Aero Desktop som inte är tillgängligt i Aero Desktop på Windows Perspektiv(Aero Desktop). Genom att använda Aero Snap användare kan dra vilket fönster som helst till toppen, vänster eller höger på skärmen för att maximera fönstret på ett visst sätt.

Om du drar ett fönster uppåt utökas fönstret till helskärm, medan du drar det åt vänster eller höger expanderar fönstret till halva skärmen, beroende på vilken sida du drar det till. Även om detta är användbart när du vill se två fönster samtidigt, tycker vissa användare att funktionen Aero Snap för aggressiv, vilket maximerar fönster när användaren inte hade för avsikt att göra det.

Lyckligtvis, Microsoft låter dig stoppa funktionen Aero Snap utan behov av en fullständig avstängning Aero Desktop eller göra ett komplext inträde register(registret).

Inaktivera Aero Snap-funktion(Aero Snap-funktion) in Windows 7/8/10

För att inaktivera funktionen Aero Snap klicka först ” Start(Start)” och skriv sedan in “CentrumTillgänglighet (Ease of Access Center)” i sök “Program och filer(Sök efter program och filer). Klick “Inmatning(Stiga på) ” .

Gå in i Ease of Access Center

Inte konstigt att du nu ska vara uppmärksam på Centrum(Ease of Access Center) som är den centrala platsen för alla lättåtkomstalternativ som finns i Windows 7/8/10 . Längst ner på listan finns ett alternativ som kallas “Lättare att koncentrera sig på uppgifter”(Gör det enkelt att fokusera på uppgifter) . Klicka på det här alternativet och du kommer att se fönstret ” Gör det lättare att fokusera på uppgifter”.(Gör det enkelt att fokusera på uppgifter)

Gör det lättare att fokusera på uppgifter

Längst ner i fönstret ser du ett alternativ som heter “Förenkla Windows-hanteringen(Gör det enkelt att hantera Windows) » . Under det här alternativet, markera rutan ” Förhindra Windows från automatisk positionering när du flyttar till kanten av skärmen”(Förhindra att Windows ordnas automatiskt när de flyttas till kanten av skärmen) .

Förhindra att Windows ordnas automatiskt när du flyttar till kanten av skärmen

Förvånande, Microsoft inte bara heter det här alternativet “Inaktivera Aero Snap(Inaktivera Aero Snap)” som det förmodligen borde. Det(Att göra) skulle göra det mycket lättare att hitta och inaktivera den här funktionen.

Varför inaktivera Windows 7/8/10 Aero Snap ?

Trots den skenbara användbarheten av funktionen hittar vissa användare implementeringen Aero Snap mer irriterande än hjälpsam. Användare av tidigare versioner Windows skulle kunna ordna två fönster sida vid sida genom att högerklicka på aktivitetsfältet och välja ett menyalternativ. Tyvärr var den här metoden frustrerande när användare hade mer än två fönster minimerade i aktivitetsfältet.

Om du ofta har flera applikationer öppna medan du arbetar, som t.ex Ord och excel , spenderar du förmodligen mycket tid på att flytta runt fönster för att se vad som händer. Ofta handlar det om att flytta fönstret delvis från skrivbordet för att se vad som finns under.

Detta är vanligtvis snabbare än att minimera fönstret till aktivitetsfältet i bara några sekunder innan du återställer fönstret igen. När den är aktiverad Aero Snap många användare tycker att den här funktionen faktiskt saktar ner dem när de av misstag flyttar fönstret för långt upp, till vänster eller till höger på skärmen. Njut av!

Från och med Windows 7 lade Microsoft till Aero Snap, en del av Aero Desktop-upplevelsen som inte finns i Windows Vistas Aero Desktop. Med Aero Snap kan användare dra vilket fönster som helst till toppen, vänster eller höger sida av skärmen för att maximera fönstret på ett speciellt sätt.

Om du drar ett fönster till toppen maximeras fönstret till helskärm medan du drar det antingen åt vänster eller höger för att maximera fönstret till halv skärm beroende på vilken sida du drar det till. Även om det är användbart när du vill se två fönster samtidigt, tycker vissa användare att Aero Snap-funktionen är lite för aggressiv, vilket maximerar fönster när användaren inte hade för avsikt att göra det.

Aero Snap Windows sida vid sida

Lyckligtvis låter Microsoft dig stoppa Aero Snap-funktionen från att fungera utan att behöva inaktivera Aero Desktop helt och hållet eller göra någon komplicerad registerpost.

Inaktivera Aero Snap-funktionen i Windows 7/8/10

För att inaktivera Aero Snap-funktionen, börja med att klicka på Start och sedan in Enkel åtkomstcenter in i Sök efter program och filer sökruta. Tryck Stiga på.

Skriv i Ease of Access Center

Inte överraskande bör du nu titta på Enkel åtkomstcenter, som är en central plats för alla lättåtkomliga alternativ som finns i Windows 7/8/10. Längst ner på listan finns ett alternativ med titeln Gör det enkelt att fokusera på uppgifter. Klicka på det här alternativet och du kommer att titta på Gör det enkelt att fokusera på uppgifter fönster.

Gör det enkelt att fokusera på uppgifter

Nära botten av fönstret kommer du att se ett alternativ med titeln Gör det enkelt att hantera Windows. Under det här alternativet, markera rutan med titeln Förhindra att Windows ordnas automatiskt när de flyttas till kanten av skärmen.

Förhindra att Windows ordnas automatiskt när de flyttas till kanten av skärmen

Konstigt nog kallade Microsoft inte bara det här alternativet Disable Aero Snap som det förmodligen borde ha gjort. Att göra det skulle ha gjort det mycket lättare att hitta och inaktivera den här funktionen.

Varför inaktivera Windows 7/8/10 Aero Snap?

Även om det är en till synes användbar funktion, tycker vissa användare att implementeringen av Aero Snap är mer irriterande än en användbar funktion. Användare av tidigare versioner av Windows kunde ordna två fönster sida vid sida genom att högerklicka på aktivitetsfältet och välja ett menyalternativ. Tyvärr var den här metoden frustrerande när användare hade mer än två fönster minimerade till aktivitetsfältet.

Om du ofta har flera applikationer öppna som Word och Excel medan du arbetar, spenderar du förmodligen mycket tid på att flytta runt fönster för att se vad som händer. Ofta inkluderar detta att flytta ett fönster delvis från skrivbordet för att se vad som finns under.

Detta är vanligtvis snabbare än att minimera fönstret till aktivitetsfältet i bara några sekunder innan du måste återställa fönstret igen. Med Aero Snap aktiverat upptäcker många användare att den här funktionen faktiskt saktar ner dem när de av misstag flyttar ett fönster för långt till toppen, vänster eller höger på skärmen. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button