iMac Pro: mot en 12-kärnig M1 Max (istället för 10)?

iMac 2021 recension © Mathieu Grumiaux för Clubic

Desktopmotsvarigheten till M1 Max-chippet
skulle vara utrustad med maximalt 12 kärnor istället för de 10 kärnor som för närvarande ärvs av Apples SoC på MacBook Pro 2021
.

M1 Max-chippet hade redan gjort ett starkt intryck för sin prestanda på 2021 MacBook Pros. Vi fick veta den här veckan att det kan komma tillbaka i en ännu kraftfullare version på den framtida iMac Pro, som nämnts av ihärdiga rykten under några månader, och som bör presenteras av Apple nästa juni.

Upp till 12 kärnor valfritt?

Som ofta kommer infon till oss från en läckare och förtjänar därför att tas med all nödvändig efterhand, men i desktopversionen kunde M1 Max-chippet räkna med max 12 kärnor som tillval. Dess nuvarande mobilversion är begränsad till 10 kärnor, grupperade enligt följande: 8 högpresterande kärnor och 2 effektiva kärnor.

På en stationär dator behöver M1 Max-chippet inte oroa sig för energibesparing lika mycket som på en bärbar dator. Vi kan därför tänka oss att den kommer att dra fördel av 10 högpresterande kärnor och 2 lågeffektskärnor. Observera att denna 12-kärniga variant troligen kommer att erbjudas som ett tillval på avancerade versioner av en potentiell iMac Pro.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button