IKEA marknadsför en uppkopplad och smart luftrenare med en fantastisk design

IKEA STARKVIND luftrenare © IKEA

Det svenska möbelföretaget IKEA går in på en ny marknad, luftrenare.

Med en ovanlig och sammankopplad design är denna luftrenare med namnet STARKVIND diskret och effektiv. Dess lansering stödjer IKEAs strategi kring Home Smart.

Läs också:
IKEA stärker sin position på det uppkopplade hemmet och öppnar en dedikerad enhet

Design, komfort och hemautomation kombinerat i denna renare

Om en sak är tydlig och känd för miljontals människor runt om i världen så är det att IKEA-företaget bygger sin verksamhet på möbler och inredning. Det skulle vara svårt att räkna antalet möbler med det svenska namnet som finns i människors och företags vardagsrum, sovrum och kontor.

Men det verkar som att IKEA alltid är på jakt efter utmaningar och nya saker. Varumärket har därför tillkännagett lanseringen av STARKVIND, en luftrenare som finns i två versioner: en rund i formen och för att placeras på golvet, den andra har designen av ett sidobord. Denna produkt är designad för att rena inomhusluften i ett rum på upp till 20 m², samtidigt som den styrs antingen automatiskt eller via IKEA Home smart-appen. Det automatiska läget kommer, precis som andra renare, att upptäcka kvaliteten på den omgivande luften och vid behov justera dess reningseffekt.

Ikea STARKVIND luftrenare

Ikea STARKVIND luftrenare

© IKEA

På filtreringssidan fungerar STARKVIND tack vare ett system som består av tre olika filter. Den ena kommer att ta hand om hår och damm, den andra kommer att ta hand om att filtrera 99,5 % av fina partiklar på mindre än 2,5 mikron, såsom pollen, och den sista kommer att absorbera vissa förorenande gaser samtidigt som den minskar obehagliga lukter.

Källa: IKEA

Relaterade Artiklar

Back to top button